fbpx
spørgsmål og svar

1

Hvad er PRP ?

PRP er en forkortelse af “Platelet Rich Plasma”. På dansk kalder vi det”Blodpladerig plasma” og “PRP”, som udvindes af dit eget blod ved en blodprøvetagning. Efter centrifugering udskilles de hvide blodlegemer fra de røde, hvorefter den lyse plasma benyttes til behandlingen.

Behandlingsformen er et fremragende alternativ til dem, som enten ikke ønsker eller kan tåle kunstige fyldstoffer injeceret i deres krop. Behandlingen er også risikofri i forhold allergisk reaktioner, da det er dit eget stof der benyttes.

2

Hvad bruges PRP til?

PRP-behandlinger har vist sig at være særligt nyttige til ar-korrektion, ny hår- eller skægvækst, ansigtsforyngelse, ar-reduktion og meget mere. Det skyldes de aktive vækststoffer i de hvide stamceller, der udtrækkes fra dit blod og benyttes koncentreret til behandlingen af et problemområde. Den omtalte plasma fremmer heling og kollagenproduktion, for derved at fremme den naturlige forbedring af behandlingsområdet.

3

Kan PRP erstatte Botox og fillere?

Nej. PRP er et naturligt alternativ til hudforbedring og hårbehandling. Men det kan med fordel kombineres med Botox og fillers, afhængigt af det ønskede resultat. Det kan derimod godt sidestilles skinbooster og være et godt alternativ til hudforbedring og ny glød. Især ved forebyggende eller milde aldringstegn i ansigt, på hals, brystparti og hænder.

4

Hjælper PRP mod hårtab?

Ja. Når det blodpladerige plasma injiceres 1 mm ned i hårbunden, rammes hårsækken og stimuleres øjeblikkeligt. Plasmaen indeholder vækstfaktorer og proteiner som fremmer ny hårvækst og nærer hårsækkene. Der skabes også nye blodkar, så der opstår et eller flere hår i samme hårsæk – ofte mørkere og/ eller tykkere hårstrå. Behandlingen anbefales også til hårtabstilstande såsom androgen alopeci.

5

Gør det ondt?

Behandlingen foregår med en nål og kan selvfølgelig mærkes. Nålen er meget tynd, men der er stor forskel på hvordan stik med nåle, og smerte generelt, opfattes fra person til person. Flertallet mener ikke det gør så ondt, at de ikke vil gentage behandlingen. Hvis man ønsker det, kan man smøre bedøvende creme på f.eks. hovedbunden før behandlingen.

6

Hjælper PRP mod mørke rander under øjnene?

Ja – absolut. Det kan både forbedre, eller helt fjerne, mørke rander, pigmentering, kreppet hud og rynker omkring øjnene. Det er også en mindre risikofuld behandling, da der ikke benyttes “et fremmed stof” ved øjenpartiet. Vækstfaktorerne ved PRP-terapi stimulerer kollagenproduktionen og elastin under øjnene, så hudens elastisitet genoprettets og udsletter fordybningerne, der skaber de mørke rander under øjnene.

7

Virker PRP behandlinger mod akne-ar og strækmærker?

Ja. PRP-injektioner kan både forbedre, og med tiden helt udviske ar og mærker efter akne, ar efter kirurgi eller strækmærker. Helingsprocessen kick-startes indefra, når gendannelsen af kollagen og elastin påvirkes. Den naturlige proces kræver derfor lidt tålmodighed. Synlige resultater sker typisk et par uger efter de første 3 behandlinger.

Det skal dog tilføjes at effektivitet og endelige resultater, afhænger af tilstandendens sværhedsgrad. Er hudtilstanden mild, vil resultaterne opnås indenfor 3 måneder. Er tilstanden svær, går der markant længere tid og der kræves en længere og tilpasset behandlingsserie.

8

Er der særlige hensyn og bivirkninger ?

Forud for en behandling, vil din behandler altid drøfte livsstilsvaner, genetiske forhold, receptpligtig medicin eller enhver nylig eller kronisk sygehistorie, der kan tale imod at du får PRP-behandlinger. PRP-behandling frarådes bl.a. til patienter i aktiv kemoterapi, har skæleksem i hårbunden eller andre svampeinfektioner, psoriasis i udbrud, infektion i behandlingsområdet, nylig feber eller sygdom.

Efter en behandling kan der opstå lidt rødme eller let hævelse. Men det er kortvarigt og normaliseres hurtigt igen.

Behandlingen bør kun udføres af enten læger eller sygeplejersker, som er uddannet eller specialiseret i behandling med PRP.

9

Hvornår ser man resultatet?

Da denne behandlingsform er en igangsættelse af en naturlig proces, oplever man ikke resultatet øjeblikkeligt. Det er en proces og varierer fra behandling af hud og hår.

Ved behandling af hudtilstande ses de første resultater typisk 3 uger efter de første par behandlinger i en behandlingsserie.

Ved behandling af hårtilstande, er hårvækst en mere langsommelig proces. H>er går der mellem 3-6 måneder, efter afslutningen af et behandlingsforløb, før resultaterne er synlige.

10

Hvor længe varer resultat af en PRP ansigtsbehandling?

PRP-terapi til hudbehandling, holder typisk i 6 til 12 måneder.

Find behandlingen her

Made By HG Aesthetics

1634 København

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Clinic Pearl Taastrup

2630 Taastrup

0/5

0

clinic-pearl logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

BeautyTrips

1600 København

5.0/5

5.0

Logo Beautytrips
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Fillox®

2100 København

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

N´finity Beauty Randers

8920 Randers

0/5

0

N'finity Beauty Logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Kosmetisk Skincare

5700 Svendborg

5.0/5

5.0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.