Alt om laser hårfjerning

find kosmetisk klinik kosmetika

Her får du alt relevant info inden for hårfjerning med laser, tips til behandlinger, viden om sikkerhed, lovgivning, hvem der kan behandles, populære behandlinger samt fordele og ulemper.

IPL (Intense Pulse Light)

IPL er en hudlaserteknik, der sender lyset “forbi” overhuden uden at nedbryde den. Den skyder synligt lys og varmeenergi i den underliggende læderhud, hvor den ødelægger hårsækken.

Maskinen indstilles til den vævstype der skal opfange og absorbere varmen. Det kan f.eks. også være selve huden, blodkar eller i dette tilfælde hårsække.

Som det fremgår af navnet, står IPL for “Intenst Pulserende Lys” og er teknisk set ikke en laser, men sender derimod et bredt spektrum af bølgelængder, hvor kun ønskede bølgelængder rammer huden.

IPL virker optimalt på lys hud med mørke hår, da den opfanger kontrasten. Kombineres den med RF (RadioFrekvens/radiobølger), egner den sig også til lys hud med lysere hår uden at skade.

IPL egner sig også til andet end permanent hårfjerning og benyttes med succes også til rødme i ansigtet, solskader m.m.

SHR (Super Hair Removal)

SHR – også kaldt Super Hair Removal eller X-Laser

SHR er ikke en selvstændig teknologi – som laser eller lys. Det er en funktion.

Den nyeste af SHR slagsen, kombinerer 3 bølgelængder og giver derved en mere effektiv behandling mod flere forskellige hårfarver på flere forskellige hudtyper.

Nogle klinikker har maskiner der både kan behandle med både IPL og SHR eller laser og SHR.

Så når du hører om SHR, er det enten en IPL- eller en diode-laser med SHR funktion. Det betyder at maskinen afgiver mindre energi/ varme pr. skud, men derimod flere lys eller laserskud (1 til 10 gange i sekundet), alt efter områdets størrelse. Med andre ord opnås samme resultat hurtigere og smertefrit.

Teknikken er velegnet til at behandle alle hårtyper, hudtyper og uden større risiko forbrændinger.

Desuden anvendes oftest en sammensætning af flere forskellige bølgelængder, så behandlingen på alle hudtyper og hårfarver bliver mere effektiv.

Også noget for dig

Historien bag uønsket hårvækst

Historien bag uønsket hårvækst, Laser og IPL

Siden tidernes morgen har uønskede hårvækst været et kosmetisk problem. Helt tilbage fra Kleopatras tid er der dokumentation for, at man fjernede hår fra områder, hvor det ikke var æstetisk korrekt.

Dengang brugte man en pincet eller en tråd til at plukke hårene. Men siden da er den teknologiske udvikling kommet med mere effektive måder at fjerne hårvækst på. Som for eksempel  epilatorer, som hiver/ fjerner hårene ved roden, eller elektrolyse-apparater, hvor hårsækkene brændes med en nål der har strøm i sig.

For små 20 år siden blev vi introduceret for hårfjerning med Laser og IPL . Det er behandlinger der fortsat benyttes i dag og som er de mest effektive måder at fjerne hår på – næsten permanent.

Relevant for dig

Find registreret klinik nær dig

Søg efter en kosmetisk behandling og find en klinik nær dig

Kampagner & Events

Laser hårfjerning

50%

Spar op til 50% på laser hårfjerning

Albertslund Hudplejeklinik,

albertslund

06F025A2-BB4D-4532-8F5F-467FE6F81203

20%

20% på HIFU Ultraterapi, det naturlige ansigtsløft

Bellis Cosmetic,

koebenhavn-oe

Del vores indhold her

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid kildekritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.