fbpx

Alt om botox

Pige behandles med Botox

Her får du alt relevant info inden for botox, tips til behandlinger, viden om sikkerhed, lovgivning, hvem der kan behandles, populære behandlinger samt fordele og ulemper.

Hvad er Botox? 

Giften Botulinum toxin type A, er også kendt som mærkevarenavnet Botox. Men der er ligeledes andre godkendte mærker såsom Dysport, Vistabel m.fl.

Præparatet er et giftstof som dannes af bakterien Clostridium botulinum. Botulinum toxin type A blev oprindeligt anvendt til at løsne krampetilstande (muskelspasmer) hos mennesker med spastiske lammelser. Præparatet er dog efterhånden bedst kendt for sin evne til at reducere eller fjerne rynker i en periode, ved at lamme bestemte muskler i ansigtet.

Hvad er formålet?

Botox reducerer musklernes evne til at trække sig sammen i de områder, hvor en mikrodosis af giften indsprøjtes. Det virker altså ikke på resten af kroppen og er derfor ikke farligt. Den mindsker synligheden af rynker, hvor det indsprøjtes, oftest i furerne i panden, mellem øjenbrynene og omkring øjnene. Behandlingen kan kombineres med andre stoffer eller midler, som sprøjtes ind og fylder ud i ansigtshuden (fillers), laserbehandling eller kosmetisk kirurgi.

Botulinum toxin type A kan også benyttes til helt andre formål. Midlet egner sig især til mennesker, der har uhensigtsmæssige ufrivillige muskelbevægelser i ansigtet eller ekstrem svedtendens.

Behandling med botox 

Det er den muskellammende effekt i giften, som udnyttes til at behandle rynker i ansigtet. Botulinum toxin type A  blokerer det signalstof, som nerverne i kroppen benytter til at sende meldinger til bl.a. muskler. Det resulterer i, at nerverne ikke sender de signaler til musklerne, som de normalt skal, så musklerne derfor ikke trækker sig sammen.

Er det farligt?

Botox kan i meget få tilfælde også kan lamme muskler udenfor det ønskede område. Men udført af en professionel, er det meget sjældent. Du kan læse meget mere om f.eks. bivirkninger og hvad du skal være opmærksom på, i de relaterede artikler om emnet her på siden.

Også noget for dig

Kvinde utilfreds med rynker

Skinbooster

Hvad er en skinbooster og hvad egner det sig til? En kosmetisk skinboosterbehandling er en minimalt invasiv procedure, som er

Læs mere »

Historien bag botox

Behandlinger med Botox er én af de populæreste når det kommer til reduktion af rynker. Alene i USA er der udført over 100 mio. behandlinger med Botox, siden det blev godkendt i 2002. Netop i år (2022) er det præcis 20 år siden, at Botox blev godkendt af de Amerikanske sundhedsmyndigheder til kosmetiske behandlinger.

Men Botox blev oprindeligt benyttet til at korrigere skeløjede og folk med muskelspasmer. Botox i den form som vi kender produktet i dag, det kan en patient i 1980’erne tage æren for. Hun var i behandling for muskelspasmer, og fik lov til at få sprøjtet botox ind i hendes pandelinjer som første testperson.

Botoxbehandlingen glattede hendes ansigt og Botox er siden da, blevet det mest anvendte middel i verden til at få et yngre og friskere udseende.

Botox er udvundet af jordbakterier. De mest gennemtestede og benyttede lægemidler med det aktive stof Botulinum Toksin Type A er; Botox, Vistabel, Dysport og Azzelure.

Mere om botox

Find registreret klinik nær dig

Søg efter en kosmetisk behandling og find en klinik nær dig

Kampagner & Events

Sommertilbud Normetica

20%

🌞 SOMMERTILBUD 🌞

Normetica Frederiksberg,

Frederiksberg

Kampagne_1_Kosmetika

25%

💛Åbningstilbud💛

Clinic Nørgaard,

hornbaek

Vintage_14-05-2024_19h55m10s

199

✨P I E R C I N G T I L B U D✨

Black Atlas,

koebenhavn-k

spar 10

10%

Bedøm klinikken og spar 10% på din næste behandling

Kosmetisk Skincare,

odense

kampagne tenna plesner

100%

Gratis BOTOX konsultation

Kosmetisk Klinik Tenna Plesner,

hedensted

IMG_3814

35%

Spar 35% på din første behandling med filler

Made By HG Aesthetics,

Frederiksberg

Asdis gratis konsultation

100%

Gratis konsultation

Asdis hud og skønhedsklinik,

helsingoer

Pige behandles med Botox

25%

SPAR 25% PÅ DIN FØRSTE BEHANDLING MED BOTOX OG FILLER

Belnatur Kosmetisk Klinik,

roskilde

IMG_5404

20%

Spar 20% på din første botox behandling

la Cour Kosmetisk Klinik,

Århusegaa

konsultation LIndhardt

25%

Spar 25% på din 1. behandling

Klinik Lindhardt Aalborg,

Aalborg

25%

Spar 25% på din 1. behandling som ny kunde

RoseClinic,

herlev

Del vores indhold her

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid kildekritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.