fbpx

Alt om permanent makeup (PMU)

Kvinde for PMU Powder brows

Her får du alt relevant info inden for permanent makeup, tips til behandlinger, viden om sikkerhed, lovgivning, hvem der kan behandles, populære behandlinger samt fordele og ulemper.

Kært barn har mange navne – og permanent makeup har rigtig mange.

Vi starter med PMU (forkortelsen af Permanent Makeup), Micropigmentering, semi-permanent makeup, kosmetisk tatovering (også selvom det ikke er helt det samme som en tatovering og faktisk ikke er permanent). Det kan du læse mere om, her under microblading.

PMU en kosmetisk procedure, hvor der implementeres farvepigmentering i huden.

Her er nogle almindelige fakta om permanent makeup

Det er faktisk ikke ”Permanent”

På trods af navnet, falmer permanent makeup med tiden. Faktorer som solbadning, din hudtype og de anvendte farver til behandlingen, kan alle påvirke hvor længe farven/ pigmentet holder.

Det er en form for tatovering

PMU består af samme grundlæggende teknik som traditionel tatovering, men de anvendte pigmenter er specielt udviklet og designet til brug i ansigtet.

Det er ikke smertefrit

Al smerte er relativt. Behandlingen kan generelt tolereres, men der skal forventes noget ubehag under processen. Mange kosmetiske tatovører bruger bedøvende cremer eller lokalbedøvelse for at minimere smerterne. Det varierer fra kunde til kunde.

Det er vigtigt at vælge en registreret og erfaren behandler

Permanent makeup er en kosmetisk behandling, der kræver specialiseret træning og godkendelse hos Sundhedsstyrelsen. Det kan gå galt, hvis behandleren ikke er uddannet, lovligt registreret og ikke kender til vigtigheden ved at bruge sikkert og sterilt udstyr.

Det er også vigtigt at din kosmetiske tatovør har helt styr på, hvor dybt farven/ pigmentet placeres. Det kræver omfattende kendskab til hudens anatomi og ligeledes stor forståelse for farveteori.

Din sikkerhed er dit ansvar. Tjek din klinik og lovgivningen indenfor området her.

Resultaterne kan variere.

 

Vi er alle unikke. De endelige resultater efter en PMU behandling kan derfor variere, afhængigt af faktorer som behandlerens teknik, din hudtype og pleje under helingsprocessen.

Det er vigtigt at du har afstemt dine ønsker med din behandler og har realistiske forventninger til processen. For det er en proces.

Også noget for dig

Historien bag Kosmetiske Tatovering

Historien bag Permanent makeup

Historien om permanent makeup kan faktisk spores tilbage til gamle egypten, hvor tatovering var en form for religiøst og kulturelt udtryk, og ligeledes blev også brugt til medicinske formål. Tilsvarende blev tatovering i Japan brugt til både dekorative og åndelige formål.

I 1902 gennemførte den britiske tatovør, Sutherland MacDonald, den første dokumenterede permanente makeup-behandling. Den blev skabt til at give “en delikat pink teint hele året” på kinderne.

I 1920’erne krydsede denne trend fra London Atlanterhavet og blev markedsført som “elektrisk tatovering, der giver permanent teint i ansigtet”.

I 1930’erne videreudviklede tatovøren George Burchett teknikken og beskrev i sine journaler, hvordan skønhedssaloner tatoverede mange kvinder uden deres viden, og tilbød det som en “hudbehandling … med at injicere vegetabilske farvestoffer under det øverste lag af huden.

I slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede blev tatovering mere populær i vestlige lande, især blandt cirkusartister, sømænd og straffefanger. Det blev dog stadig betragtet som tabu og var ikke bredt accepteret i det almindelige samfund.

Det var først i 1970’erne, at permanent makeup, som vi kender det i dag, begyndte at vinde popularitet. Den første kosmetiske tatoveringsmaskine blev opfundet af den tyske tatovør Martin Hildebrandt i slutningen af 1800-tallet. Men det var først med udviklingen af den roterende maskine i 1970’erne, at permanent makeup blev mere præcis og effektiv.

I løbet af 1980’erne og 1990’erne blev permanent makeup mere og mere populær, især blandt kvinder, der ønskede at forbedre deres øjenbryn, eyeliner og læbefarve. Industrien voksede hurtigt, og nye teknikker og teknologier blev udviklet for at forbedre sikkerheden og effektiviteten af behandlingerne.

I dag er permanent makeup bredt accepteret og en yderst populær kosmetisk behandling. De anvendte pigmenter og nyeste udstyr er også blevet væsentligt forbedret, hvilket gør behandlingen mere sikker, præcis og længerevarende end nogensinde før.

Beslutter du dig for en behandling, skal du huske at tjekke om klinikken er registreret til at udføre behandlingen hos Sikkerhedsstyrelsen her.

Finder du en klinik her på kosmetika.dkhar vi tjekket klinikkens registreringer for dig.

.

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid kildekritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.