fbpx

Inkontinens og ufrivillig vandladning

Del via:

Kvinde med toiletruller fordi hun døjer med inkontinens
Ufrivillig vandladning (Inkontinens)
Dette en tilstand, der påvirker millioner af mennesker over hele verden og kan have en negativ indflydelse på livskvalitet.

Urininkontinens defineres ved manglende evne til at kontrollere blæren, hvilket fører til ufrivillig vandladning. Det kan skyldes svækkede bækkenbundsmuskler efter graviditet og fødsel, hormonelle ændringer ved f.eks. overgangsalder, aldring eller visse medicinske tilstande. Uanset årsagen, er det for de fleste en rigtig ærgerlig og udfordrende tilstand at leve med.

De seneste år har især laserbehandling vist sig at være en effektiv behandlingsform mod de forskellige udfordringer, vi kvinder kan opleve i underlivet. Behandlingerne har flere navne, men går typisk under følgende; vaginal opstramning, vaginal behandling eller vaginal rejuvenation. Rejuvenation betyder ”fornyelse” eller ”genopbygning”.

Udover urininkontinens kan kosmetisk laserbehandling reducere vaginal slaphed og øge følsomhed i skeden, hvilket også fører til øget nydelse under samleje. Det kan også hjælpe mod tørhed i skeden (Vaginal Atrofi), som typisk opstår ved slutningen af overgangsalderen. Oplever du urin-inkontinens forårsaget af svækkede bækkenbundsmuskler eller andre faktorer, kan laserbehandlingen styrke og opstramme bækkenbundsmusklerne.

Hvorfor og hvordan CO2 laserbehandling kan hjælpe mod ufrivillig vandladning

Laserbehandlingen stimulerer kollagenproduktionen i vævet omkring bækkenbunden. Det øger styrke og elasticitet i musklerne, hvilket forbedrer blærekontrollen og reducerer symptomerne. Behandlingen er ikke-invasiv (bryder ikke huden) og udføres som en ambulant behandling. Det betyder at du ikke har nedetid, og kan fortsætte din hverdag relativt upåvirket efter behandlingen. Derfor er det også en foretrukken behandling samt et godt alternativ til et kirurgisk indgreb.

Det er vigtigt at understrege at du skal søge vejledning og konsultation hos en erfaren og kvalificeret læge indenfor området. Denne vil analysere og evaluere din specifikke udfordring og hvilken tilgang/ behandling der er hensigtsmæssig for dig. Vælg en klinik med en speciallæge eller gynækolog med erfaring, da årsagerne og sværhedsgraden af inkontinens og tørhed i skeden kan variere meget.

Udover laserbehandlinger er der mange andre metoder til at håndtere inkontinens, herunder bækkenbundstræning, medicin og kirurgi. For nogle kan en kombination af flere forskellige behandlingsformer være at foretrække. Der findes desværre ikke én behandling, der passer til alt og alle. Så sæt dig godt ind i de mange muligheder og tag aldrig en forhastet beslutning.

 

 


Relevante Kosmetiske Behandlinger


Laser

CO2 Laser til behandling af

 

 


 

Beslutter du dig for en behandling, skal du huske at tjekke om klinikken er registreret til at udføre behandlingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

En registreret klinik har en autoriseret læge tilknyttet. Oplever du bivirkninger, er der en læge til stede, der kan vejlede og hjælpe dig

Finder du en klinik her på kosmetika.dkhar vi tjekket klinikkens registreringer for dig.

 


 

 

Find behandlingen her

MÖ Scandinavia Aarhus

8000 Aarhus

5.0/5

5.0

mö logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

EBV Beauty Clinic

3400 Hillerød

5.0/5

5.0

Registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Overvægtig kvinde

Overvægt

Overvægt er ikke blot et resultat af en sund appetit. Flere faktorer kan spille en rolle. For at gennemgå et

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.