1
Hvad er fillers og hvad bruges det til?
Med fillers også kaldet vævsfylder, kan man genskabe hudens form og styrke indefra. Fillers lægges ind med en tynd nål og kan fjerne fine linjer, rynker, furer, løfte kindben og give bedre læbeform. Fillers kan også booste huden med fugt og udjævne milde poser under øjnene. Behandlingen kan også genskabe former langs kæberne, på øreflipperne, og håndrygge.
2
Er fillers og Restylane det samme?
Svaret er Ja.
Restylane er en filler. Der findes forskellige producenter og typer af fillers. Restylane er blot navnet på én af producenterne. Der findes mange typer af fillers til forskellige behandlinger. Man benytter for eksempel ikke samme fillers omkring øjnene som til kindbenene.
3
Forskellen på botox og fillers ?
Produkterne har det til fælles, at de injiceres (sprøjtes ind i huden). De er også begge i spil, når man ønsker anti-age behandlinger. Men den mest enkle forklaring på forskellen er, at fillers ”fylder ud” mens botox ”hæmmer musklerne” så de slapper af.
Hverken botox eller fillers er permanente løsninger. Behandlinger med fillers varer typisk mellem 6-12 måneder, hvor en behandling med botox typisk varer 3-4 måneder. Det er ikke ualmindeligt at kombinere botox og fillers for at opnå det bedste resultat.
4
Hvor mange gange stik?
Det er meget forskelligt og varierer fra person til person. Det kommer meget an på, hvad du gerne vil have lavet, rynkernes dybde og placering i ansigtet. Det vigtigste er, at forventningsafstemme det ønskede resultat med din behandler.
5
Gør det ondt ?
Uden nogen form for bedøvelse vil det gøre ondt og svie en del at få sprøjtet fillers ind. De fleste behandlere benytter stoffer, som er tilsat lokalbedøvelse, så smerten vil aftage og føles mere behageligt. Men behandlingen vil typisk gøre mere ondt end behandling med botox.
6
Er der bivirkninger?
Alle kosmetiske behandlinger kan forårsage bivirkninger og fillers er ingen undtagelse. Umiddelbart vil man opleve lidt hævelse og rødmen, efter behandlingen og man kan føle lidt ømhed af det behandlede område. Hvis du får filler i læberne, kan man godt være meget hævet indefor de første 24 timer, men det vil aftage stille og roligt i løbet af de næste dage. Rammer behandleren et blodkar, kan man blive lidt gul og blå omkring området.
7
Hvad hvis jeg fortryder?
Har du fortrudt filleren i dine læber? Eller det er måske ikke blevet som du havde forventet? Så kan du heldigvis få det opløst. Det udføres ved at sprøjte et middel i området, der opløser filleren i løbet af nogle timer. Det hedder Hyalase og er et middel med et enzym der oplæser filleren.
De fleste klinikker der udfører behandlinger med ikke permanente fillere, har også Hyalase, så de kan hjælpe kunder der vil have deres filler fjernet.
Opløsning af filler med hyalase koster +/- 2.000 kr. (afhængigt af område og mængde der skal bruges).
8
Kan fillers føles som små kugler under huden?
Ja, man kan faktisk godt risikere, at det føles lidt som kugler under huden, hvis der er lagt for meget eller lagt for tæt på huden.
9
Hvor lang tid tager behandlingen?
En standardbehandling tager typisk 15 minutter at udføre. Behandling af læberne tager forventeligt lidt længere tid, da man skal sidde med bedøvelse på i ca. 25 min. inden behandlingen. Du ser effekten af en fillerbehandling med det samme. Det færdige resultat, når filleren er faldet til, sker typisk efter 7-14 dage.
10
Hvor længe varer resultatet?
Virkningen af en behandling varierer. Ved en læbebehandling er det typisk 6-9 mdr. De fleste steder tilbyder et “touch-up” møde efter 14 dage.
HUSK: I Danmark skal man være 18 år gammel før man må behandles med fillers.