fbpx

Gældende lovkrav til Kemisk Peeling

Del via:

Konsultation med læge
Lovkrav til behandler og klinik

Behandlinger med en PH-værdi over 3, er typisk behandlinger med ”AHA frugtsyre” og må udføres af de fleste på de fleste. Der er ikke særlige krav til behandlerens uddannelse, så længe opløsningens PH-værdi er over 3.

Behandlinger med en PH-værdi under 3, må kun udføres af læger og sygeplejersker med ret til selvstændigt virke.

Behandlinger med trikloreddikesyre (TCA) og Fenol (Phenol) må udelukkende anvendes af speciallæger med tilladelse og tilstrækkelig dokumenteret erfaringsgrundlag.

Hos Styrelsen for Patiensikkerhed, kan du finde behandlere med tilladelse under “P6-4 Peeling af huden med produkter med pH på 3 eller derunder”  eller “25) Peeling af huden med trikloreddikesyre (TCA) og fenol”.

Ved behandling med kemisk peeling er der ikke noget lovkrav om 48 timers betænkningstid. Hvis du er afklaret og velinformeret, kan behandlingen gives umiddelbart efter en konsultation på klinikken – under forudsætning af at du giver dit samtykke hertil.

Det er et ufravigeligt lovkrav, at der skal tages billeder af det område, som skal behandles. De skal opbevares i patientjournalen.

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vind den populære solcreme fra Fillerina

Vi trækker en heldig vinder den sidste dag i måneden. Vinderen får direkte besked på mail.

Hver måned modtager du en kort artikel om skønhedsbehandlinger, aktuelle events, kampagner og relevant information om din sikkerhed.
Ved tilmelding accepterer du samtidigt at modtage markedsføring og informationer om samarbejdspartnere fra Kosmetika. Dine oplysninger deles ikke med 3. part. Du kan til enhver tid afmelde dig via linket i bunden af nyhedsbrevet.

pop-up fillerina

Har du prøvet Fillerinas produkter?✨

SPAR 20% med rabatkoden “KOSMETIKA20”

Hop ind på hjemmesiden og klik på “køb Fillerina”🤍

✔ Klinisk testet
✔ Indeholder op til 12 forskellige hyaluronsyrer
✔ Adskiller sig fra andre produkter
✔ Trænger ind i de dybere hudlag
✔Udglatter ujævnheder og giver volumen

pop-up fillerina

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.