Hvad er strækmærker?
Strækmærker er en permanent skade på huden. De opstår typisk ved øget pres på de elastiske fibre i huden. Huden ”slår revner” ved for hurtig udvidelse og sammentrækning, at det resulterer i strækmærker. De er røde eller blålilla i starten og lysnes med tiden. De hyppigste årsager skyldes hurtig vægtstigning (f.eks. graviditet), hurtig vækst (teenage alderen) eller markant vægttab ved effektur slankekur.
Hvor får man strækmærker?
Strækmærker kan opstå på hele kroppen, men bryder oftest frem på mave, arme, bryster, ryg, skuldre, overkrop, hofter, balder eller lår. De er ikke smertefulde eller helbredsmæssigt skadelige. Men helt forståeligt, er de et æstetisk problem for mange.
De opstår oftest ved:
- Hurtig vægtforøgelse
- Hurtigt vægttab
- Graviditet
- Hormonel behandling (steroider)
- Bodybuilding
- Pubertet (hurtig brystudvikling)
- Brystforstørrelsesoperation
- Genetisk disponering
Kan man slippe af med strækmærkerne igen?
Strækmærker betragtes normalt som et kosmetisk problem. Ligesom ar, er strækmærker permanente og falmer med tiden.
Der er desværre ingen opskrift på den perfekte behandling eller mirakelkur, der virker 100% for alle. Men nogle kosmetiske behandlinger kan reducere dem markant. Afhængigt af dit specifikke tilfælde, vil en hudlæge eller kosmetisk sygeplejerske, med erfaring på området, vejlede dig i forhold til hvilken behandling, der egner sig bedst til dit specifikke behov.
Her er nogle bud på de mest anvendte kosmetiske behandlinger, der i de fleste tilfælde er effektive mod strækmærker;
Relevante Kosmetiske Behandlinger
Laser til hudbehandling
Kemisk Peeling
PRP Behandling
Microneedling
Microneedling med SkinPen
Beslutter du dig for en behandling, skal du huske at tjekke om klinikken er registreret til at udføre behandlingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.
En registreret klinik har en autoriseret læge tilknyttet. Oplever du bivirkninger, er der en læge til stede, der kan vejlede og hjælpe dig
Finder du en klinik her på kosmetika.dk – har vi tjekket klinikkens registreringer for dig.