fbpx
PRP mod hårtab

Behandlinger med blodpladerig plasma (PRP)

De seneste år er PRP kommet på tale, som en eftertragtet kosmetisk behandling i  skønhedsindustrien. Det skyldes blandt andet dens potentiale til at forbedre forskellige æstetiske problemområder – uden brug af kunstigt producerede midler.

Sådan bruges PRP til kosmetiske behandlinger:

PRP er en koncentration af blodplader, der stammer fra en persons eget blod, og som indeholder vækstfaktorer og andre bioaktive stoffer, der stimulerer kollagenproduktion, cellefornyelse og derved også den naturlige helingsproces og foryngelse.

PRP - plasma udtræk af eget blot

Anti-age

PRP kan bruges til at forynge ansigtet ved at forbedre hudens tekstur, reducere fine linjer og rynker og genskabe ny glød. Proceduren sker ved at trække en lille mængde blod fra patienten (typisk fra armen), isolere blodpladerne ved hjælp af en centrifuge og derefter injicere det blodpladerige plasma i specifikke områder af ansigtet.

Vækstfaktorerne i PRP stimulerer cellerne og kollagenproduktionen og fremmer derved et ungdommeligt udseende.

Mod hårtab – Hårgendannelse

PRP behandling hår har vist sig også at være et lovende middel til at stimulere hårvækst og forebygge hårtab. Når det injiceres i hovedbunden, fremmer PRP hovedbundens generelle sundhed, reducere inflammation og fremmer et gunstigt miljø for hårvækst, der resulterer i at øger hårets tykkelse og tæthed. Benyttes til hårtab ”Androgent alopeci”, som er et normalt fænomen hos mænd.

Reduktion af ar

PRP behandlinger benyttes til at behandle og minimere forskellige typer af ​​ar. Herunder akne-ar, kirurgiske ar og strækmærker. Ved at injicere PRP-plasma i det berørte område, stimuleres produktionen af kollagen og cellefornyelse, hvilket medfører en glattere og mere ensartet hud med tiden.

Kombinationsbehandlinger til hudforyngelse

PRP kan kombineres med andre behandlinger, såsom microneedling eller fraktioneret laserbehandlinger for at øge effektivitet og opnå et hurtigere resultat. Ved at tilføje PRP fra dit ejet blod, stimuleres blodcellerne, produktionen af ​​kollagen og elastin. Det fremmer helingsprocessen og reducerer risikoen for f.eks. ​​pigmentforandringer og solskader.

Behandling af alderstegn på hænder

PRP behandling kan med fordel bruges til at forynge huden på hænderne. Disse viser ofte tidlige tegn på ældning, idet huden er tyndere. Det viser sig oftest som fine rynker eller fremtrædende årer. Injektion af PRP på bagsiden af ​​hænderne, kan bidrage til at forbedre hudkvaliteten, øge volumen og reducere synligheden af ​​vener, hvilket resulterer i et mere ungdommeligt udseende af hænderne.

 

Søg på PRP og find en klinik nær dig, der kan vejlede dig om behandlingen 

 


Vigtig information

Selvom PRP-behandlinger hurtigt stiger i popularitet i den kosmetiske skønhedsbranche, er evidens og generel videnskabelig dokumentation, der understøtter behandlingernes effektivitet, fortsat begrænset. Det er en behandling der ikke har et konkret medicinalvirksomhed bag sig, med kapital til at udføre tests der koster millioner. Dertil skal siges, at størstedelen af den dokumentationen der findes, peger oftest i retning af, at det er en relativ ufarlig procedure med minimale bivirkninger og gode resultater.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser d. 25/9-2023, at de er i gang med at revidere den kosmetiske lovgivning generelt, herunder også om PRP behandlinger skal være omfattet af lovgivningen, samt hvem der må udføre behandlingen. For nuværende er behandlingen, ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed, forbeholdt læger.

Siden opdateres løbende når lovgivning på området er endelig afgjort, tydeliggjort og tilgængelig.

 

Man skal være 18 år, for at få kosmetiske behandlinger i Danmark 

 


 

Her er link til studie om PRP til hår- og hudbehandlinger.

Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery (2017) evaluerede effektiviteten af PRP-injektioner til androgenetisk alopecia (hårtab). Undersøgelsen viste, at PRP-injektioner øgede hårets tæthed og tykkelse markant, og patienter rapporterede høj tilfredshed med behandlingen.

Find behandlingen her

LuxuryTreatments DK

2000 Frederiksberg

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Cosmedica Skønhedsklinik

8000 Aarhus

0/5

0

Cosmedica Logo
Kosmetisk Klinik

Unika Koncept

1879 Frederiksberg

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Kosmetisk Klinik Tenna Plesner

8722 Hedensted

5.0/5

5.0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Made By HG Aesthetics

1634 København

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Fillox®

2100 København

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.