fbpx

Uønsket Hårvækst

Del via:

Uønsket hårvækst i armhule
Uønsket hår! Her, dér og allevegne….

Uønsket hårvækst, også kendt som “hirsutisme”, refererer til vækst af hår på områder af kroppen, hvor det ikke er normalt, af en bestemt alder, køn eller etnicitet. Det kan påvirke både mænd og kvinder og kan forekomme på enhver del af kroppen, såsom ansigtet, brystet, ryggen, arme, ben og det pubiske område.

 

Hos kvinder er uønsket hårvækst ofte forbundet med hormonelle ubalancer. Det kan f.eks. skyldes øgede niveauer af androgener (mandlige hormoner) i kroppen. I så fald kan det resultere i vækst af groft, mørkt hår i ansigtet eller på brystet og ryggen.

Andre faktorer, der kan forårsage uønsket hårvækst hos kvinder, er visse former for medicin og overgangsalderen.

 

Hos mænd anses uønsket hårvækst mere i form af generne ved daglig barbering eller kronisk “skægpest”.  Mange mænd oplever også overdreven eller unormal hårvækst, som kan opstå ved en underliggende medicinsk tilstand, være hormonelt eller opstår ved f.eks. brug af anabolske steroider.

 

Uønsket hårvækst på forskellige områder, kan være problematisk for mange mennesker. Der er mange forskellige metoder for hårfjerning. Blandt de mest normale,  barbering, voksning og laser hårfjerning. Nogle af metoderne er mere effektive og langvarige end andre. Men også mere dyre eller tidskrævende, afhængigt af placeringen og omfanget af hårvæksten.

 

 

 


Relevante Kosmetiske Behandlinger


 

Laser til hårfjerning

find kosmetisk klinik kosmetika

 

 


 

Beslutter du dig for en behandling, skal du huske at tjekke om klinikken er registreret til at udføre behandlingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

En registreret klinik har en autoriseret læge tilknyttet. Oplever du bivirkninger, er der en læge til stede, der kan vejlede og hjælpe dig

Finder du en klinik her på kosmetika.dkhar vi tjekket klinikkens registreringer for dig.

 


 

 

 

Flere Relaterede Artikler

Man ser kigger på sit hårtab i spejlet

Hårtab

Hårtab er en tilstand der kan ramme begge køn og i alle aldre Det kan påvirke en persons selvtillid og

Læs mere »
Tyndt hår og hårtab

Tyndt hår og hårtab

Ved udtrykket ”Tyndt hår” refereres typisk til hår, der mangler volumen, tæthed og fylde. Håret fremstår slapt, fladt og skrøbeligt

Læs mere »
Kvinde med tynde lyse bryn skal behandles med PMU

Tynde øjenbryn

Tynde bryn kan skyldes forskellige årsager såsom overplukning, brug af for skarpe eller slidte pincetter, eller endda genetiske faktorer. Hvis

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.