fbpx

Tyndt hår og hårtab

Del via:

Tyndt hår og hårtab
Ved udtrykket ”Tyndt hår” refereres typisk til hår, der mangler volumen, tæthed og fylde.

Håret fremstår slapt, fladt og skrøbeligt – og oftest med tiltagende hårtab. Det kan være mange årsager til tilstanden, herunder genetik, aldring, hormonelle ændringer, ernæringsmæssige mangler, stress og visse medicinske tilstande.

Her er et overordnet udpluk af de hyppigste årsager.

  • Genetisk disposition spiller en væsentlig rolle ved bestemmelse af hårtykkelse.
  • Aldersrelateret hårudtynding, kendt som ”Androgenetisk alopeci”, påvirker både mænd og kvinder. Det er alment udbredt, men omfanget af hårtab kan variere.
  • Hormonelle ubalancer, f.eks. ved graviditet, overgangsalder eller lidelser i skjoldbruskkirtlen, kan også føre til tyndere hår og hårtab.
  • Ernæringsmæssige mangler, især utilstrækkeligt indtag af essentielle vitaminer og mineraler som jern, biotin og zink, kan svække hårstrå, hvilket får dem til at blive tynde.
  • Stress kan være en anden årsag til til hårtab. Fysisk eller følelsesmæssig stress, kan forstyrre hårvækstcyklussen, hvilket fører til ekstraordinært hårtab og udtynding af håret.

Der findes utallige shampoo’er og midler som lover tykkere lokker. Andre får påsat hår og toupéer, mens andre går helt til yderligheden og får en hårtransplantation. Alternativet ved ikke permanente kosmetiske behandlinger er PRP. Denne behandling  benyttes til forebyggelse, såvel som gendannelse af hårstrå og sundere hår.

Læs alt om behandlingen og find en lovlig registreret klinik nær dig, der kan vejlede dig og udføre behandlingen.  

 

PRP Behandling

PRP - plasma udtræk af eget blot

Flere Relaterede Artikler

Man ser kigger på sit hårtab i spejlet

Hårtab

Hårtab er en tilstand der kan ramme begge køn og i alle aldre Det kan påvirke en persons selvtillid og

Læs mere »
Kvinde med tynde lyse bryn skal behandles med PMU

Tynde øjenbryn

Tynde bryn kan skyldes forskellige årsager såsom overplukning, brug af for skarpe eller slidte pincetter, eller endda genetiske faktorer. Hvis

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.