fbpx
Kvinde med hvide tænder

Kosmetisk Tandblegning med blegemidler

En kosmetisk tandblegning er en behandling, hvor farvestoffer i tændernes yderste lag fjernes og tænderne derved lysnes. Det er en eftertragtet behandling, for mennesker med misfarvning på tænderne. Ofte forårsaget af kaffe, the, rødvin, rygning mm.

Kun hos Tandlægen

Tandblegning må kun foregå hos tandlægen og det er derfor ikke lovligt, at tandplejere udfører tandblegninger, medmindre det sker under direkte opsyn af en tandlæge. Det er heller ikke lovligt at få bleget tænder på en hudplejeklinik eller lignende, medmindre det er en tandlæge, der udfører tandblegningen, eller det sker under en tandlæges direkte opsyn.

Kvinde til undersøgelse før en tandblegning

Det er også et lovkrav at du skal til en forundersøgelse, hvor dine tænder vurderes egnet (eller ikke egnet) til behandlingen. Ved undersøgelse skal det vurderes, om det er forsvarligt at foretage en tandblegning hos den enkelte person. Samtidigt er det også vigtigt, at tandlægen undersøger, om der er en særlig årsag til, at tænderne er blevet misfarvede. Forskellige typer mad og drikke samt tobak kan misfarve tænderne, men en misfarvning kan også skyldes faktorer i tændernes struktur, og det er ikke alle slags misfarvninger, der kan bleges væk.

Tandlægen fører journal over behandlingen og det skal fremgå hvilket produkt der er anvendt, hvor meget, hvordan og hvilken koncentration produktet har.


Bivirkninger

Der kan, forekomme forbigående isninger fra tænderne og irritation fra tandkødet under og efter behandling. Disse kan vare fra 1 dag til 1 uge.

Kun hvis du er over 18 år

Ligesom øvrige kosmetiske behandlinger, må tandblegninger kun udføres på personer der er fyldt 18 år.

Tandblegning egner sig IKKE hvis misfarvningen skyldes slid og alderstegn, har blegemidler ikke samme effekt. Det samme gælder plastfyldninger, rodbehandlede tænder og kroner. De skal i værste fald skiftes efter en tandblegning. Så det er altid en god idé at tale med din tandlæge eller tandplejer om en kosmetisk tandblegning er noget for dig – og i så fald hvilken metode der egner sig bedst til dine behov.

Registreret klinik hos Styrelsen for Patientsikkerhed

Tandlæger, der udfører tandblegning med blegemidler, skal ikke registreres i Sundhedsstyrelsen.

Find behandlingen her

Strandens Hudpleje

2660 Brøndby Strand

5.0/5

5.0

Kosmetisk KlinikKosmetisk Tatovør

Tu

2200 København

5.0/5

5.0

Registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Tandlægerne No 68

2300 København

5.0/5

5.0

Tandlæge

Plus profil

MOCS

8000 Aarhus

5.0/5

5.0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Tatovør

Plus profil

N`finity Beauty Aalborg

9000 Aalborg

0/5

0

N'finity Beauty Logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

N`finity Beauty København

2200 København

0/5

0

N'finity Beauty Logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.