fbpx

Spørgsmål og svar om laser mod uønsket hårvækst

Del via:

spørgsmål og svar
1

Er laser og IPL det samme?

Både IPL og laser har det til fælles, at de begge anvendes mod uønsket hårvækst. De er også begge lige effektive. Men uden at komme med den helt lange tekniske beskrivelse, er IPL og laser IKKE helt det samme.  

IPL står for “Intense Pulse Light” og sender et kraftigt og synligt bredspektret lys. Laserlys er defineret ved lys i én specifik bølgelængde og kan gå både dybere og ramme mere præcist ved mindre områder.  

2

Hvad er fordele og ulemper ved IPL og laser?

Den ene teknik er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Alt afhængigt af din hårvækst, hvor det skal fjernes, hudtype og ikke mindst budget, vil din behandler anbefale den bedste teknik til dit specifikke behov.   

Fordele ved IPL 

Oftest lidt billigere end laser

Behandlingstid hurtigere end laser

Er mere velegnet til lys hud og hår

Fordele ved laser

Mere velegnet til mørk hud

Hurtigere resultater/ færre behandlinger end IPL

Mere præcist og mindre smertefuldt end IPL

3

Gør det ondt?

Der er forskel på de forskellige teknikker mod uønsket hårvækst. IPL er nok den mest smertefulde og beskrives som svirp med en elastik, hver gang der skydes lys ned i huden. De øvrige er ikke nævneværdige hvad angår smerte. Nogle af de nyeste maskiner og teknikker, skyder uden du nærmest kan mærke det.  

4

Vil hårfjerning med laser fjerne mine hår totalt?

Ikke helt. Kroppen aktiverer nye hårsække hele livet. Så selv efter gentagne behandlinger, vil du opleve, at der kommer nye fine hår. Men det er i meget mindre grad, end tidligere. Du skal derfor have flere behandlinger for et vedvarende resultat.

5

Hvad hvis jeg har eksem eller psoriasis?

Du kan ikke behandles, når du har eksem i udbrud eller psoriasis. Er du derimod kun ramt på et mindre område, kan behandleren sagtens navigere rundt eller uden om området.

Under konsultationen vurderes det om du er egnet til behandlingen. Det samme gælder modermærker og tatoveringer. Modermærker og tatoveringer må ikke udsættes for direkte lys, men behandleren kan sagtens gå uden om.

6

Må jeg tage sol eller bruge selvbruner?

Du skal undgå sol, solbadning, solarium, spray tan og alt der bruner din hud før en behandling. Din hud skal helst være den lyseste version af sig selv. Det samme gælder mellem behandlingerne og efter. Ingen sol.

Årsagen til at soldyrkning ikke er en god idé, er at det øger risikoen for forbrændinger og pigmentændringer i huden, når lyset ikke kan skelne mellem din hud og dit hår.

7

Hvor mange gange skal der til, for at blive helt hår-fri?

Laserhårfjerning opleves individuelt. Resultatet af behandlingerne kommer helt an på, hvor på kroppen du får behandlingerne, hvor mange hårsække du har på det enkelte område og din individuelle hårcyklus.

Man skal forvente mellem 6-10 behandlinger (med 4 ugers mellemrum) for at opnå det bedste resultat. Man bør få én eller flere årlige behandlinger for at vedligeholde resultatet.

8

Er der bivirkninger ved IPL eller Laser?

Alle kosmetiske behandlinger kan forårsage bivirkninger. 

De umiddelbare gener i forbindelse med behandlingen er rødme samt en varm fornemmelse på de behandlede områder. Det vare typisk et par timer. Eventuelt kan der være lidt hævelse omkring de enkelte hårsække, som kan udvikle sig til en lille sårdannelse. Varmen skal nedkøles på samme måde som hvis du var blevet solbrændt, og hvis du får et lille sår, skal du holde det rent for at undgå infektion.

Disse gener er ufarlige og næsten alle vil opleve det.

IPL og Laserbehandlinger er en avanceret måde at “brænde” de uønskede hår på. Derfor er der også altid en risiko for at lave en forbrænding ikke kun af hårene, men også af huden. Denne risiko ses især, hvis man er meget solbrun eller mørk i huden, eller hvis der er behandlet med for høj energi. 

9

Kan man få fjernet hår ALLE steder? Også intime steder?

Det varierer fra klinik til klinik. Men langt de fleste klinikker tilbyder faktisk laserbehandling i intimzonen til både mænd og kvinder. 

10

Hvor gammel skal man være?

I Danmark skal man være 18 år gammel før man må få foretaget en kosmetisk behandling. Det gælder også laserbehandlinger. 

Find behandlingen her

Smooth Aalborg

9000 Aalborg

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Smooth Østerbro

2100 København

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Unique Touch

3000 Helsingør

5.0/5

5.0

logo unique touch
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Nord Laserklinik

3400 Hillerød

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Smooth Aarhus

8000 Aarhus

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Klinik Nykvist

5700 Svendborg

0/5

0

klinik nykvist logo
Kosmetisk Klinik

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.