fbpx

Spørgsmål og Svar om Botox

Del via:

spørgsmål og svar
1

Hvad er botox ?

Botox “Botulinum toxin type A” er en gift, som i meget små doser, lammer musklen og forhindrer musklen i at trække sig sammen og skabe rynker. Effekten varer typisk op til 3 måneder. Præparatet bruges verden over og ofte til at reducere rynker i panden som ligger på tværs, bekymringsrynken mellem brynene eller smilerynkerne (kragetæer) ved øjnene. Men det kan også med succes benyttes til meget andet. Læs alt om botox på sundhed.dk 

2

Hvad er forskellen på botox og fillers ?

Produkterne har det til fælles, at de injiceres (indsprøjtes) i huden. De er også begge i spil, når man ønsker anti-age behandlinger. Men den mest enkle forklaring på forskellen er, at fillers ”Fylder ud” mens botox ”hæmmer musklerne” så de slapper af. 

Hverken botox eller fillers er permanente løsninger. Mens behandlinger med fillers varer 6-12 måneder, holder en behandling med botox typisk 3-4 måneder. 

Det er ikke ualmindeligt at kombinere botox og fillers, for at opnå det bedste resultat.

3

Kommer mine øjenlåg til at hænge?

Nej. Der kan i meget sjældne tilfælde forekomme en bivirkning, hvor man oplever en midlertidig sænkning af øjenbryn eller øjenlåg. Dette sker i under 1 % af tilfældene.

4

Hvor mange stik?

Det er meget forskelligt og varierer fra person til person. Det kommer meget an på rynkernes dybde og placering i ansigtet. Det vigtigste er at forventningsafstemme det ønskede resultat. Du kan bede behandleren om, at tegne ”prikkerne op” i ansigtet med en hvid ansigtsblyant forud for behandlingen. Så du ved hvad der skal ske.  

5

Gør det ondt?

Behandlingen foregår med injektionen og det kan selvfølgelig mærkes. Nålen er meget tynd, men der er stor forskel på hvordan stik med nåle og smerte opfattes fra person til person. Men flertallet mener ikke at det gør så ondt, at de ikke vil gentage behandlingen. Hvis man ønsker det og er hæmmet af nåleskræk, kan man smøre en bedøvende creme på det område, der skal behandles før injektionerne.

6

Mister jeg min mimik eller bliver lammet ansigtet?

Det er sandt at botox hæmmer eller lammer de muskler der skaber dine rynker. Du kan f.eks. ikke rynke dine øjenbryn og se vred ud, mens effekten af botox står på i ca. 2 måneder. Bevægelsen kommer gradvist igen, i takt med at den injicerede botox opløses i kroppen. Udføres behandlingen af en professionel, bevarer du et helt naturligt udtryk. Du mister heller ikke følesansen i det behandlede område.

7

Får jeg blå mærker?

Det sker sjældent, men man kan ramme en blodåre. Nogle områder har flere blodkar end andre – og her er sandsynligheden naturligvis størst for at bløde eller få blå mærker. Som udgangspunkt, er der ingen “nedetid” forbundet med en botox behandling. Nedetid betyder at du kan fortsætte dine gøre mål uden problemer.

8

Er der bivirkninger?

Alle kosmetiske behandlinger kan forårsage bivirkninger og botox er ikke en undtagelse. Ifølge sundhed.dk, er bivirkninger efter Botulinum toxin type A-behandling sjældne. Men i få tilfælde oplever nogle efter en behandling i panden, at øjenlågene og øjenbrynene hænger lidt ned. Men det forsvinder i takt med botox behandlingens effekt aftager. Nogle få oplever forbigående hovedpine efter en behandling. Men alvorlige allergiske reaktioner er sjældne.

Det er helt almindeligt at opleve let rødme, hævelse, små mærker eller kløe. Andre oplever en smule hovedpine de første par dage.

Yderst sjældne bivirkninger er influenza lignende symptomer, eller allergiske reaktioner. I så fald ved en autoriseret behandler, hvad der skal gøres.

9

Hvor lang tid tager det?

En standardbehandling ved f.eks. panden tager ca. 20 minutter. Den indledende effekt af botox kommer allerede efter 1-2 dage. Den fulde effekt ses eller opleves først efter 14 dage.

10

Hvor længe varer det?

Virkningen af en behandling varer typisk 3 til 4 mdr. Første gang er effekten lidt kortere, da mange behandlere typisk giver en mindre dosis ved første behandling og efter kundens ønske. De fleste steder tilbyder et “tjek-up” møde, efter 14 dage. Jeg anbefaler at behandle mine kunder hver 12. eller hver 14. uge, hvis de ønsker en vedvarende effekt af behandlingerne.

I Danmark skal man være 18 år gammel før man må behandles med botox. Det gælder i øvrigt alle kosmetiske behandlinger. Herunder også fillers, laser, kemiske peelinger m.fl. 

Find behandlingen her

Clinic Nørgaard

3250 Gilleleje

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Warberg Klinikken

2650 Hvidovre

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

CS Kosmetisk Klinik

3000 Helsingør

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

LuxuryTreatments DK

2000 Frederiksberg

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Klinik Junique

3550 Slangerup

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Unika Koncept

1879 Frederiksberg

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Flere Relaterede Artikler

Billede af kvinde der får Botox

Fakta om Botox

Hvad er Botox?  Giften Botulinum toxin type A, er også kendt som mærkevarenavnet Botox. Men der er ligeledes andre godkendte

Læs mere »
Kvinde med bivirkninger efter botox

Bivirkninger ved Botox

Indsprøjtninger med Botox er generelt en sikker og effektiv behandlingsmetode Alvorlige bivirkninger er sjældne, mens mindre og følgende almindelige bivirkninger

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.