fbpx

Solskader på huden

Del via:

Pige med solbrændte skuldre i solen
Solskader på huden forårsages ved overeksponering af ultraviolet (UV) stråling fra solen eller  solarier. Virkningerne af solskader kan være både kortsigtede og langsigtede og kan variere fra mild til svær.

En mild solskade/ forbrænding er typisk karakteriseret ved rødme, smerte og nogle gange med dannelsen af blærer på huden.

Solskoldningen opstår inden for timer efter soleksponering og heler typisk inden for et par dage. En solskoldning kan også skabe midlertidig eller vedvarende misfarvning af huden, såsom fregner eller alderspletter.

En kraftig solskade eller hyppige milde solskader, resulterer i for tidlige aldringstegn af huden, såsom rynker, fine linjer og slap hud. Ved kronisk soleksponering, mennesker der f.eks. dyrker vandsport eller andre udendørsaktiviteter, opleves ofte misfarvning af huden og en ru, tør eller læderagtig hudstruktur.

Den mest alvorlige langtidsvirkning af solskader er en øget risiko for hudkræft, herunder melanom, som også er den mest dødelige form for hudkræft.

UV-stråling fra solen kan forårsage skader på DNA’et i hudceller, hvilket fører til mutationer, der kan resultere i kræftvækst. Hudkræft kan opstå hvor som helst på kroppen, men findes oftest på soleksponerede områder såsom ansigt, hals, arme og ben.

Man kan forebygge solskader ved at minimere eksponeringen for UV-stråling, ved at iføre sig tøj og hatte, bruge bredspektret solcreme med mindst SPF 30 eller højere, søge skygge, når det er muligt, og undgå udendørs aktiviteter i timerne hvor solens UV stråler er kraftigst.

Kvinde bruger solbeskyttelse

Det er også vigtigt at foretage regelmæssige selvundersøgelser af huden. Kontakt din læge, hvis du oplever skønhedspletter der ændre form, farve eller væsker.

 

 

 


Relevante kosmetiske behandlinger


 

Cosmelan Behandling

billede af cosmelan peeling maske på kvinde

Laser til hudbehandling

Kvinde modtager behandling med HiFu ultralyd

Microneedling

Kvinde får microneedling behandling

Microneedling Skinpen

Kvinde får hudbehandling med skinpen

 

 

 


 

Beslutter du dig for en behandling, skal du huske at tjekke om klinikken er registreret til at udføre behandlingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

En registreret klinik har en autoriseret læge tilknyttet. Oplever du bivirkninger, er der en læge til stede, der kan vejlede og hjælpe dig

Finder du en klinik her på kosmetika.dkhar vi tjekket klinikkens registreringer for dig.

 


 

 

Flere Relaterede Artikler

Kvinde med tynde lyse bryn skal behandles med PMU

Tynde øjenbryn

Tynde bryn kan skyldes forskellige årsager såsom overplukning, brug af for skarpe eller slidte pincetter, eller endda genetiske faktorer. Hvis

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vind den populære solcreme fra Fillerina

Vi trækker en heldig vinder den sidste dag i måneden. Vinderen får direkte besked på mail.

Hver måned modtager du en kort artikel om skønhedsbehandlinger, aktuelle events, kampagner og relevant information om din sikkerhed.
Ved tilmelding accepterer du samtidigt at modtage markedsføring og informationer om samarbejdspartnere fra Kosmetika. Dine oplysninger deles ikke med 3. part. Du kan til enhver tid afmelde dig via linket i bunden af nyhedsbrevet.

pop-up fillerina

Har du prøvet Fillerinas produkter?✨

SPAR 20% med rabatkoden “KOSMETIKA20”

Hop ind på hjemmesiden og klik på “køb Fillerina”🤍

✔ Klinisk testet
✔ Indeholder op til 12 forskellige hyaluronsyrer
✔ Adskiller sig fra andre produkter
✔ Trænger ind i de dybere hudlag
✔Udglatter ujævnheder og giver volumen

pop-up fillerina

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.