fbpx

Pigmentforandringer

Del via:

kvinde med pigmentfejl og pigmentpletter i ansigtet
Forbavsende mange mennesker er plaget af pigmentpletter i ansigtet eller på kroppen. Pigmentforandringerne, påvirker hudens farve og resulterer i mørke pletter på huden eller omvendt – områder på huden som ikke tager farve. Forandringerne kan skyldes en række forskellige faktorer, herunder solskader, hormonelle ændringer, naturlig aldringsproces og/ eller hvis man er genetisk disponeret.

Solskade er den hyppigste årsag til pigmentforandringer. De ultraviolette stråler (UV) fra solen påvirker huden, hvilket fører til øget produktion af melanin, det pigment, der giver huden sin farve. Over tid kan den øgede produktion af melanin resultere i udseendet af mørke pletter, solskader og alderspletter. For at beskytte sig mod solskade og pigmentforandringer skal man anvende solbeskyttelse og undgå at udsætte huden for direkte sollys i store mængder.

Hormonelle ændringer, såsom graviditet eller tager orale præventionsmidler, kan også føre til pigmentforandringer. Hormonal ubalance kan påvirke produktionen af melanin i huden, hvilket kan resultere i mørke pletter og ujævn hudfarve.

Aldring er også en faktor, der kan påvirke hudens farve og føre til pigmentforandringer. Med alderen reduceres kroppens evne til at regenerere hudceller, hvilket kan føre til en stigning i produktionen af melanin og udseendet af alderspletter.

Gener spiller også en rolle i udviklingen af pigmentforandringer. Hvis ens forældre har en historie med pigmentforandringer, er man mere tilbøjelig til selv at udvikle dem.

Håndkøbscremer der indeholder ingredienser som hydroquinon eller kojicsyre, kan hjælpe med at mindske produktionen af melanin og forbedre hudens farve. Laserbehandlinger, såsom IPL eller fraktioneret laser, kan også være effektive til at fjerne pigmentfejl og pletter. Under “relaterede artikler”, finder du de kosmetiske behandlinger, der effektivt anbefales til fjernelse af pigmentpletter.

Vigtigt: I få tilfælde kan pigmentforandringer være et symptom på hudkræft. Det er derfor vigtigt at søge vejledning hos din egen læge eller specialiseret Hudlæge, før du overvejer kosmetiske behandlinger. Det er kun Hudlæger/ Dermatologer der må behandle pigmentpletter med laser. Undtagelsesvis og såfremt den ansvarlige hudlæge på klinikken vurderer at din hudforandring ikke skyldes forstadier til hudkræft, kan du behandles af en kosmetisk sygeplejersk på klinikken.

 

 

 


Relevante Kosmetiske Behandlinger


 

Cosmelan (Peeling) Behandling

billede af cosmelan peeling maske på kvinde

Laser til hudbehandling

Kvinde modtager behandling med HiFu ultralyd

Microneedling

Kvinde får microneedling behandling

Microneedling med SkinPen

Kvinde får hudbehandling med skinpen

 

 

 


 

Beslutter du dig for en behandling, skal du huske at tjekke om klinikken er registreret til at udføre behandlingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

En registreret klinik har en autoriseret læge tilknyttet. Oplever du bivirkninger, er der en læge til stede, der kan vejlede og hjælpe dig

Finder du en klinik her på kosmetika.dkhar vi tjekket klinikkens registreringer for dig.

 


 

 

 

Find behandlingen her

Nord Laserklinik

3400 Hillerød

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

CS Kosmetisk Klinik

3000 Helsingør

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Permanent Makeup Fyn

5800 Nyborg

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Tatovør

Plus profil

Essence Cosmetics

2500 København

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Clinic Beauty Line

8310 Tranbjerg

0/5

0

Logo Clinic Beauty Line
Kosmetisk Tatovør

Plus profil

Cosmetica

1422 København

5.0/5

5.0

logo Cosmetica
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.