fbpx

Melasma

Del via:

Kvinde med Melasma - pigmenterpletter i ansigtet

Melasma er en hudtilstand, der resulterer i mørke og/ eller lyse pletter på huden.

I daglig tale kaldes det pigmentforandringer eller pigmentpletter. Det fremstår ofte i ansigtet, især på kinderne, panden og øverste læbe. Melasma kan være en frustrerende tilstand, da det kan påvirke selvværd og udseende.

Melasma er ofte forårsaget af hormonelle ændringer. Det kan skyldes graviditet eller ved indtagelse af præventionsmidler/ p-piller. Hormonal ubalance kan påvirke produktionen af melanin i huden, hvilket kan resulterer i mørke pletter og ujævn hudfarve. Overdreven solbadning kan også bidrage til at forværre melasma, da UV-stråler fremme produktionen af melanin.

Man kan desværre også være genetiske dispositionet for udvikling af melasma. Hvis dine forældre har haft pigmentforandringer, er man mere tilbøjelig til selv at udvikle melasma.

Der er en række behandlinger tilgængelige der kan reducere eller helt fjerne melasma.

Ved milde tilfælde kan du komme langt med håndkøbscremer eller receptpligtig medicin. Men ved lidt sværer tilfælde kan laserbehandlinger afhjælpe pigmenteringen og skabe en mere ensartet hudstruktur. Mere specifikt benyttes fraktioneret laser og IPL (Pulsed Light Therapy) til formålet. IPL bearbejder den øverste og synlige hudlag, mens fraktioneret går dybere i læderhuden. En Dermatolog eller erfaren kosmetisk sygeplejerske, vil kunne vejlede dig helt konkret i forhold til dit specifikke behov ved en konsultation.

Det er vigtigt at undgå soleksponering og at beskytte huden mod UV-stråling, for at forhindre forværring af melasma.

Så Husk høj solfaktor (SPF 50) og gerne en bredskygget hat og solbriller, når man er udenfor.

Kvinde bruger solbeskyttelse

Melasma kan være en udfordrende tilstand at behandle, og det kan tage tid at opleve en markant forbedring. Det kræver tålmodighed at fortsætte med at følge en behandlingsplan for at opnå de bedste resultater.

I meget få tilfælde kan melasma være en indikation på en underliggende medicinsk tilstand, såsom skjoldbruskkirtelproblemer eller hormonelle ubalancer. Derfor bør man altid konsultere egen praktiserende læge eller hudlæge, før man påbegynd kosmetiske behandlinger.

 

 

 

 


Relevante Kosmetiske Behandlinger


 

Cosmelan (Peeling) Behandling

billede af cosmelan peeling maske på kvinde

Laser til hudbehandling

Kvinde modtager behandling med HiFu ultralyd

Microneedling

Kvinde får microneedling behandling

 

 


 

Beslutter du dig for en behandling, skal du huske at tjekke om klinikken er registreret til at udføre behandlingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

En registreret klinik har en autoriseret læge tilknyttet. Oplever du bivirkninger, er der en læge til stede, der kan vejlede og hjælpe dig

Finder du en klinik her på kosmetika.dkhar vi tjekket klinikkens registreringer for dig.

 


 

Flere Relaterede Artikler

Man ser kigger på sit hårtab i spejlet

Hårtab

Hårtab er en tilstand der kan ramme begge køn og i alle aldre Det kan påvirke en persons selvtillid og

Læs mere »
Tyndt hår og hårtab

Tyndt hår og hårtab

Ved udtrykket ”Tyndt hår” refereres typisk til hår, der mangler volumen, tæthed og fylde. Håret fremstår slapt, fladt og skrøbeligt

Læs mere »
Kvinde med tynde lyse bryn skal behandles med PMU

Tynde øjenbryn

Tynde bryn kan skyldes forskellige årsager såsom overplukning, brug af for skarpe eller slidte pincetter, eller endda genetiske faktorer. Hvis

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.