fbpx

Del via:

Kvinde med Melasma - pigmenterpletter i ansigtet

Melasma er en hudtilstand, der resulterer i mørke og/ eller lyse pletter på huden.

I daglig tale kaldes det pigmentforandringer eller pigmentpletter. Det fremstår ofte i ansigtet, især på kinderne, panden og øverste læbe. Melasma kan være en frustrerende tilstand, da det kan påvirke selvværd og udseende.

Melasma er ofte forårsaget af hormonelle ændringer. Det kan skyldes graviditet eller ved indtagelse af præventionsmidler/ p-piller. Hormonal ubalance kan påvirke produktionen af melanin i huden, hvilket kan resulterer i mørke pletter og ujævn hudfarve. Overdreven solbadning kan også bidrage til at forværre melasma, da UV-stråler fremme produktionen af melanin.

Man kan desværre også være genetiske dispositionet for udvikling af melasma. Hvis dine forældre har haft pigmentforandringer, er man mere tilbøjelig til selv at udvikle melasma.

Der er en række behandlinger tilgængelige der kan reducere eller helt fjerne melasma.

Ved milde tilfælde kan du komme langt med håndkøbscremer eller receptpligtig medicin. Men ved lidt sværer tilfælde kan laserbehandlinger afhjælpe pigmenteringen og skabe en mere ensartet hudstruktur. Mere specifikt benyttes fraktioneret laser og IPL (Pulsed Light Therapy) til formålet. IPL bearbejder den øverste og synlige hudlag, mens fraktioneret går dybere i læderhuden. En Hudlæge/ Dermatolog eller erfaren kosmetisk sygeplejerske, vil kunne vejlede dig helt konkret i forhold til dit specifikke behov ved en konsultation.

Det er vigtigt at undgå soleksponering og at beskytte huden mod UV-stråling, for at forhindre forværring af melasma.

Så Husk høj solfaktor (SPF 50) og gerne en bredskygget hat og solbriller, når man er udenfor.

Kvinde bruger solbeskyttelse

Melasma kan være en udfordrende tilstand at behandle, og det kan tage tid at opleve en markant forbedring. Det kræver tålmodighed at fortsætte med at følge en behandlingsplan for at opnå de bedste resultater.

I få tilfælde kan melasma være en indikation på en underliggende medicinsk tilstand, såsom skjoldbruskkirtelproblemer eller hormonelle ubalancer. Derfor bør man altid konsultere egen praktiserende læge eller hudlæge, før man påbegynder kosmetiske behandlinger.

Vigtigt: I sjældne tilfælde kan pigmentforandringer også være et symptom på hudkræft. Du skal ikke bekymre dig unødigt, men søge vejledning hos din egen læge eller specialiseret Hudlæge, før du overvejer kosmetiske behandlinger. Derfor er det kun Hudlæger/ Dermatologer der må behandle pigmentpletter med laser. Undtagelsesvis og såfremt den ansvarlige hudlæge på klinikken vurderer at din hudforandring ikke skyldes forstadier til hudkræft, kan du behandles af en kosmetisk sygeplejersk på klinikken.

 

 

 


Relevante Kosmetiske Behandlinger


 

Cosmelan (Peeling) Behandling

billede af cosmelan peeling maske på kvinde

Laser til hudbehandling

Kvinde modtager behandling med HiFu ultralyd

Microneedling

Kvinde får microneedling behandling

 

 


 

Beslutter du dig for en behandling, skal du huske at tjekke om klinikken er registreret til at udføre behandlingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

En registreret klinik har en autoriseret læge tilknyttet. Oplever du bivirkninger, er der en læge til stede, der kan vejlede og hjælpe dig

Finder du en klinik her på kosmetika.dkhar vi tjekket klinikkens registreringer for dig.

 


 

Find behandlingen her

Cosmetica

1422 København

0/5

0

logo Cosmetica
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Mediskin

6000 Kolding

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Klinik Lindhardt Frederikshavn

9900 Frederikshavn

0/5

0

logo klinik lindhardt
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Normetica

2920 Charlottenlund

0/5

0

logo normetica
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.