fbpx

Hvem bør ikke behandles med IPL, Laser og Ultralyd

Del via:

billede af Laser, IPL og Ultralyd kosmetika

Hvem bør IKKE behandles med laser, IPL og ultralyd?

  • Du er under 18 år
  • Er gravid
  • Er solbrændt eller mørk i huden
  • For nyligt har indtaget medicin, som gør huden tynd, lysfølsom mm. Det gælder for eksempel Tetracyklin, Isotretinoin, Binyrebarkhormon m.fl.  
  • Har eksem i udbrud, hudkræft eller andre hudlidelser.
  • Hvis du har implantater af metal eller Pacemaker
  • Tager blodfortyndende medicin
  • Har silicone i behandlingsområdet

 

Bemærk: Særligt ved fjernelse eller reduktion af pigmentforandringer

Oplever du pigmentforandringer, pigmentpletter, leverpletter eller andre slags hudforandringer, kan det fjernes eller reduceres ved hjælp af laser og IPL-behandlinger. Er det et kosmetisk problem for dig, er det vigtigt ikke at overse symptomer til hudkræft, så forstadier sløres eller fejlbehandles med laser og IPL.

Laser og IPL er potente og effektive behandlinger, og kan derfor være skyld i, at symptomer på hudkræft opdages sendt eller slører for undersøgelser med henblik på at stille en diagnose. Det kræver et særligt kendskab til hudforandringer, at skelne mellem symptomer på kræft og uskadelige forandinger der skyldes alderstegn.

Hvem må udføre behandlingen på en privatejet kosmetisk klinik?

Når det drejer sig om hudforandringer, må behandlinger med laser, IPL og lignende metoder, udelukkende udføres af speciallæger i dermatologi-venerologi (Hudlæger). Ikke kosmetiske sygeplejersker eller kosmetologer. Det skal være en hudlæge du møder, både ved forkonsultationen og behandlingen. Andre læger, med dokumenterede relevante kvalifikationer, med dispensation fra styrelsen, må også udføre behandlingen.

Hvis den tilknyttede hudlæge på klinikken har set og vurderet dine konkrete pigmentforandringer og vurderer at det er ufarligt, kan laserbehandlingen godt udføres af en registreret kosmetisk sygeplejerske på klinikken.

Din sikkerhed dit ansvar

Inden behandlingen bør din behandler spørge ind til evt. allergier, medicinforbrug, tidligere hudlidelser, infektioner og soleksponering.

Der er forskellige typer medicin og midler, som gør huden mere lysfølsom og derved ikke tåler behandlinger laser eller IPL. Det gælder for eksempel medicin med tetracykliner, som bl.a. benyttes til behandling af akne. Fortæl derfor altid din læge eller behandler, om du tager noget medicin.
Er man solbrændt eller mørk i huden, bør man ikke behandles med laser eller IPL. Det øger risikoen for at blive forbrændt. Dels gør det ondt, men det kan også give brandsår, pigmentfejl og i værste fald vedvarende ar ved de behandlede områder.

Det er derfor vigtigt, at der altid laves en test eller grundig analyse af din hud, før hver behandling påbegyndes. På den måde sikrer du dig, at behandlingen tilpasses til dit specifikke behov.

Find behandlingen her

Kosmetisk Klinik Tenna Plesner

8722 Hedensted

5.0/5

5.0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Normetica Frederiksberg

1634 København

0/5

0

logo normetica
Kosmetisk Klinik

Plus profil

BeautyTrips

1600 København

5.0/5

5.0

Logo Beautytrips
Kosmetisk Klinik

Plus profil

MÖ Scandinavia Aarhus

8000 Aarhus

5.0/5

5.0

mö logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

AK Nygart Aarhus

8000 Aarhus

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

AK Nygart København

1061 København

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.