fbpx

Historien bag Ansigtsbehandlinger

Del via:

Billede af kvinde fra 1800 tallet
Nogle gange giver det mening at forstå historien bag gerningerne.
Her kan du erfare, at du ikke næppe er den eneste der har jagtet behandlinger der forbedrer huden. Heldigvis, og til din fordel, arbejder tiden med teknikker og metoder.

Perioden 15-1600 tallet

Helt siden 1500-tallet, er der dokumentation for at kvinder gik til ekstremer for at opnå et ungdommeligt udseende og smuk hud. Men de indledende forsøg gjorde mere skade end gavn. I 1600-tallet var bleg hud et symbol på rigdom og magt. Så det siges, at den daværende dronning Elizabeth og andre medlemmer af overklassen, blegede deres hud med en giftig blanding af hvidt bly og eddike. Det er også beskrevet, hvordan nogle tappede blod for at opnå den en lys farve i ansigtet.

Historien bag ansigtsbehandlinger

 

Perioden 1900-tallet

Den universelle interesse for ung hud og glød bliver ikke mindre og udviklingen af nye metoder fortsætter. Alt fra at anvende råt kød til opdagelsen af radium. En række kosmetikfirmaer benyttede et middel der hed, “Kemolite Radio-Active Beauty Plasma”, der blev markedsført som en vulkansk muddermaske. Maskerne var ekstremt populære og garanterede genoprettelsen af glat hud og glød. De radioaktive masker var selvfølgelig ret skadelige for brugerne helbred. I 1940’erne kom skønhedsikonerne Helena Rubinstein og Elizabeth Arden til, og åbnede saloner med nye anti-aging behandlinger. Her kom bl.a. glamourhjelmen på mode – og på hovedet. Der blev skabt rosenrøde kinder vha. elektronisk opvarmede ansigtsmasker. Hudopstrammende indpakninger og støvsugere skulle løse problemer som slap hud, cirkulation og akne. Ikke effektive – men heldigvis helt ufarlige metoder.

I dag er vores metoder og viden om brug af effektive kemikalier, markant mere effektiv og langt mere sikkert, siden de tidligste forsøg med giftige opskrifter, stoffer og torturapparater.

Historien bag ansigtsbehandlinger kosmetika

 

Kildehenvisning

Find behandlingen her

Permanent Makeup Fyn

5800 Nyborg

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Tatovør

Plus profil

Essence Cosmetics

2500 København

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Skin by A

7000 Fredericia

0/5

0

Kosmetisk Tatovør

Plus profil

Made By HG Aesthetics

1634 København

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Asdis hud og skønhedsklinik

3000 Helsingør

5.0/5

5.0

Registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Clinic Pearl Randers

8900 Randers

0/5

0

clinic-pearl logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.