fbpx

Før – Under – og Efter hårfjerning med Laser eller IPL

Del via:

Mand får fjernet uønsket hårvækst

FØR UNDER EFTER hårfjerning med Laser og IPL

Læs om proceduren ved hårfjerning med laser og IPL

Inden behandlingen med IPL og/ eller Laser

Ved konsultationen på klinikken, skal du gøre din behandler opmærksom på evt. allergier, medicinforbrug, tidligere hudlidelser og infektioner, soleksponering og tendens til at danne ar.

Din behandler vil herefter analysere din hårvækst og dit specifikke behov før behandlingsprocessen aftales og startes. Han/ hun vurderer antallet af behandlinger, som afhænger af bl.a. hormonproduktion, gener, hårfarve mm.  

Ved behandling med IPL og Laser

4 uger før: Undgå sol, ægte eller kunstig. Undgå generelt IPL-behandlinger i sommersæsonen eller før og efter solferier i løbet af året.

4 uger før: Du må ikke voksbehandle eller epilere områder, der skal behandles. Det samme gælder kemiske hårfjerningsprodukter.

2 uger før: Brug ikke tanning produkter 

48 før og senest 24 timer før behandlingen: Barbér område der skal behandles med skraber.

48 timer før: Brug ikke æteriske olier ved behandlingsområdet.

————–

SHR er en ny teknik der benyttes ved både laser og IPL. Her gælder andre og mildere forholdsregler.  Se særskilte forholdsregler længere nede.   

Følg ALTID din behandlers råd ved konsultationen og efter behandlingen. De ved hvilken behandling du har fået og hvilke forholdsregler der gælder.

Behandlingsdagen med IPL og/ eller Laser

Mød gerne op nyvasket ny barberet på det område der skal behandles.

 

Behandleren smører ultralydsgel på området der skal behandles. Det giver lyset god kontakt til huden og har en kølende effekt.

Ved IPL og Laser: Der afgives 1 skud pr. område, som håndtagets krystal dækker. Det sker manuelt via tryk på håndtaget eller en fodpedal.

Ved behandlingsteknikken SHR: Behandleren vælger en frekvens fra 1-10 skud pr. sekund og bevæger håndtaget med jævn bevægelse hen over området 5-10 gange.

I praksis er behandling med SHR hurtigst, da behandleren ikke behøver at være så nøjagtig med at ramme præcist med 1 skud pr. område, som man skal med IPL og Laser.

Efter behandlingen med IPL og/ eller Laser

Umiddelbart efter: Din hud bliver muligvis rød eller blusser op. Det kan vare fra 2 timer og op til et par dage. Det opleves som solbrændt/ mildt solskoldet. Nedkøl gerne med isposer eller lignende. Men oftest er der ingen "nedetid" forbundet med behandlingen. 

 

2 – 3 dage efter: Undgå varme bade, sauna, massage eller træning. 

3 – 4 dage efter: Undgå hudpleje med produkter indeholdende AHA (frugtsyre), Glycolic Acid, Salicylic Acid og Retinol.

4 dage efter: Undgå sol og kunstig sol. Brug min. faktor 30 for at være på den sikre side.

Op til 2 uger efter: Undgå sol på behandlingsområdet

Efter de første behandlinger vil der fortsat gro hår ud i nogle uger. De falder først af senere. Det er folliklen, som presser håret ud og først herefter er området hårfrit i en periode på 3-6 uger.

Det er vigtigt at forstå at hårvækst sker løbende. Der er hår i dvale og over tid kommer igen og nye hår skydes frem. Derfor skal der flere behandlinger til.

Det er okay at barbere sig med skraber mellem behandlingerne for at holde hårvæksten nede. Men barber dig ikke dagene efter din behandling, da din hud helst have lidt ro til at hele. 

SHR er en ny teknik der benyttes ved både laser og IPL. Her gælder andre og mildere forholdsregler. Se forholdsreglerne længere nede.   

Følg ALTID din behandlers råd ved konsultationen og efter behandlingen. De ved hvilken behandling du har fået og hvilke forholdsregler der gælder.

Om SHR (Super Hair Removal)

SHR er ikke en selvstændig teknologi – hverken laser eller lys. Det er en funktion, som både kan findes på IPL- og Laser-maskiner. Så når du hører om SHR, er det enten en IPL- eller Laser med SHR funktion.

SHR funktionen gør det muligt at afgive mindre energi/ varme pr. skud, men derimod flere med et interval på 1-10 Hz (1 til 10 gange i sekundet), alt efter områdets størrelse.

Hårstrået opvarmes til ca. 40-45 grader og varmen i det omgivende væv ødelægges.

Den energipuls som afgives ved SHR er markant kortere end ved andre former for laserbehandlinger. Men da der behandles med op til 10 skud pr. behandlingsområde, vil den samlede energimængde være nok til at opnå den ønskede effekt. Det betyder at SHR-teknikken er velegnet til at behandle alle hårtyper, hudtyper og uden større risiko forbrændinger.

Desuden anvendes oftest en sammensætning af flere forskellige bølgelængder på en Laser maskine , der gør behandlingen på alle hudtyper og hårfarver mere effektiv.

Det gode ved SHR behandlingen er at den er smertefri, da energien/ varmen er lavere.

Der er heller ikke samme forholdsregler før og efter behandlingerne, da 

 Husk Husk Husk

  • Undersøg om din ønskede behandling kræver autorisation at udføre.

        Tjek her

  • Hvis ja, skal du også tjekke om den udvalgte klinik eller kommende behandler også er godkendt til at foretage den behandling du ønsker. Det gælder især behandlinger med botox, fillers, laser, kemisk peel m.fl. 

        Tjek her

  • Alle klinikker skal have en godkendt læge tilknyttet klinikken. Lægen har ansvaret for, at klinikken opfylder alle Sundhedsstyrelsens krav. For god ordens skyld, bør du også se om lægen er godkendt som kosmetisk behandler.

        Tjek her

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende. Det hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

katalog med hjerte

Find behandlingen her

Unique Touch

3000 Helsingør

0/5

0

logo unique touch
Kosmetisk KlinikKosmetisk Tatovør

Plus profil

Nord Laserklinik

3400 Hillerød

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

The Clinic

4600 Køge

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Anutas Beauty Sanctuary

2300 København

5.0/5

5.0

anutas hvid logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Unika Koncept

1879 Frederiksberg

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Essence Cosmetics

2500 København

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.