fbpx

Fakta om Botox

Del via:

Billede af kvinde der får Botox
Hvad er Botox? 
Giften Botulinum toxin type A, er også kendt som mærkevarenavnet Botox. Men der er ligeledes andre godkendte mærker såsom Dysport, Vistabel m.fl.

Præparatet er et giftstof som dannes af bakterien Clostridium botulinum. Botulinum toxin type A blev oprindeligt anvendt til at løsne krampetilstande (muskelspasmer) hos mennesker med spastiske lammelser. Præparatet er dog efterhånden bedst kendt for sin evne til at reducere eller fjerne rynker i en periode, ved at lamme bestemte muskler i ansigtet.

Hvad er formålet?
Botox reducerer musklernes evne til at trække sig sammen i de områder, hvor en mikrodosis af giften indsprøjtes. Det virker altså ikke på resten af kroppen og er derfor ikke farligt. Den mindsker synligheden af rynker, hvor det indsprøjtes, oftest i furerne i panden, mellem øjenbrynene og omkring øjnene. Behandlingen kan kombineres med andre stoffer eller midler, som sprøjtes ind og fylder ud i ansigtshuden (fillers), laserbehandling eller kosmetisk kirurgi.

Botulinum toxin type A kan også benyttes til helt andre formål. Midlet egner sig især til mennesker, der har uhensigtsmæssige ufrivillige muskelbevægelser i ansigtet eller ekstrem svedtendens.

Behandling med botox 
Det er den muskellammende effekt i giften, som udnyttes til at behandle rynker i ansigtet. Botulinum toxin type A  blokerer det signalstof, som nerverne i kroppen benytter til at sende meldinger til bl.a. muskler. Det resulterer i, at nerverne ikke sender de signaler til musklerne, som de normalt skal, så musklerne derfor ikke trækker sig sammen.

Er det farligt?
Botox kan i meget få tilfælde også kan lamme muskler udenfor det ønskede område. Men udført af en professionel, er det meget sjældent. Du kan læse meget mere om f.eks. bivirkninger og hvad du skal være opmærksom på, i de relaterede artikler om emnet her på siden.

Flere Relaterede Artikler

Kvinde med bivirkninger efter botox

Bivirkninger ved Botox

Indsprøjtninger med Botox er generelt en sikker og effektiv behandlingsmetode Alvorlige bivirkninger er sjældne, mens mindre og følgende almindelige bivirkninger

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.