fbpx

Del via:

Bekymret kvinde over bivirkninger

Almindelige bivirkninger

Ubehag under behandling (Mest ved IPL behandlinger).
Rødme og hævelse af huden umiddelbart efter behandling. Aftager indenfor 2 dage.

Knopper og urenheder (follikulitis). Aftager indenfor 3 dage. Kan behandles med en mild binyrebarkhormon-creme.

 

Sjældne bivirkninger

  • Forbrænding med vabeldannelse som forsvinder indenfor 1 uge
  • Sår som forsvinder indenfor 10 dage
  • Hudinfektion / betændelse. Skal tilses af læge og behandles med antibiotika
  • Ardannelse, som kan være permanent
  • Pigmentforandringer som oftest er forbigående, men kan være permanente

 

Risikoen for bivirkninger er højere, jo mere solbrun eller mørk i huden man er, eller hvis der behandles med for høj energi af en utrænet sundhedsperson. Det er derfor vigtig at vælge en erfaren og autoriseret behandler.

Bliver du, mod forventning, forbrændt, vil det formentligt svare til en 1. eller 2. gradsforbrænding og skal behandles derefter.

 

Hvordan lindrer man rødme/ og let forbrænding?

Rødmen og varmen mindskes ved nedkøling af det behandlede område. Supplér evt. med en creme, der indeholder binyrebarkhormon.
I sjældne tilfælde dannes der en tynd brun sårskorpe i helingsfasen som skaller af indenfor 7 dage.
En forbrænding kan medføre en midlertidig afblegning (depigmentering) af huden. I så fald, må man bare være tålmodig, da det kan tage måneder, før farven vender tilbage.

Komplikationer ved laserbehandlinger er generelt sjældne

Normalt er der ingen “liggetid” efter en behandling og man bør kunne fortsætte sine normale gøremål. Udsæt ikke det behandlede område for direkte sollys i 2-3 dage efter behandlingen og brug solcreme med faktor 50 en måned før og efter behandlingen!

Undgå laserbehandlinger ved flg. tilstande

Inden behandlingen bør din behandler spørge ind til evt. allergier, medicinforbrug, tidligere hudlidelser, infektioner og soleksponering.

Der er forskellige typer medicin og midler, som gør huden mere lysfølsom og derved ikke tåler behandlinger Laser eller IPL. Det gælder for eksempel medicin med tetracycliner, som bl.a. benyttes til behandling af akne. Fortæl derfor altid din læge eller behandler, om du tager noget medicin.

Er man solbrændt eller mørk i huden, bør man ikke behandles med laser eller IPL. Det øger risikoen for at blive forbrændt. Dels gør det ondt, men det kan også give brandsår, pigmentfejl og i værste fald vedvarende ar ved de behandlede områder. Det er derfor vigtigt, at der altid laves en test eller grundig analyse af din hud, før hver behandling påbegyndes. På den måde sikrer du dig, at behandlingen tilpasses til netop dig og dit behov.


Se midler og medicin der skal pauses

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.