fbpx

Bivirkninger ved Fillers

Del via:

Kvinde bekymret for bivirkninger ved fillers

Normale bivirkninger

Forekommer ml. 1 og 10 ud af 100 behandlinger

Efter en injektion er der altid risiko for blå mærker, let rødme eller ømhed et par dage efter behandlingen.
Afhængig af injektions-teknikken og hudens anatomi kan der forekomme ujævnheder i deponeringen af filleren og eventuelt en over-korrigering af rynken.

Det reduceres inden for 2-3 uger eller i takt med, at filleren absorberes i kroppen. Opstår der ujævnheder, som ikke stemmer overens med de forventede resultater, kan filleren opløses med Hyaluronidase

 

 

Sjældne bivirkninger

Forekommer ml. 1 og 10 ud af 1.000 behandlinger

Der kan opstå rødme i huden, som varer i flere måneder. Dette ses udelukkende på hager og næser.

 

Meget sjældne bivirkninger

Forekommer ml. 1 og 10 ud af 10.000 behandlinger

Efter en injektion er der risiko for infektion. Derfor er det vigtigt, at du ikke rører det behandlede område i op til 6 timer efter behandlingen. Opstår der en infektion, skal det behandles med antibiotika.

Der kan opstå et blåligt skær i huden også kaldet Tyndall Effect. Dette sker kun hvis filleren er lagt for overfladisk. I så fald kan noget af filleren opløses igen med Hyaluronidase.

 

Biofilm (Bindevævsknuder)
Der er risiko for dannelse af granulomer/biofilm (bindevævsknuder under og i selve huden), som opstår grundet bakterier omkring fillerproduktet.

Granulomer/ biofilm opstår først flere måneder efter behandlingen. Her vil man opleve det behandlede område hæver op og føles hårdt. Det skal behandles med antibiotika og/eller ved at opløse produktet.

 

Vævsdød

Hvis en arterie fyldes med filler, er der risiko for, at huden lider iltmangel. I så fald kan der opstå vævsdød i det behandlede område. Det er vigtigt at kontakte læge eller klinikkens nødnummer, hvis din hud bliver bleg og kold lige efter en behandling.

Din behandler skal altid tjekke din hud og sikre, at der er blodtilførsel i det behandlede område. Hvis et blodkar er tilstoppet, skal filleren opløses med det samme.

 


Læs mere på netdoktor.dk her

 

Flere Relaterede Artikler

Kvinde utilfreds med rynker

Skinbooster

Hvad er en skinbooster og hvad egner det sig til? En kosmetisk skinboosterbehandling er en minimalt invasiv procedure, som er

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.