fbpx

Spørgsmål og svar om laser til hudbedhandling

Del via:

spørgsmål og svar
1

Er laser og IPL det samme?

Både laser, IPL og nu også det sidste nye HIFU – har alle det til fælles, at de anvendes til diverse foryngende og forskønnende behandlinger på hud og i ansigtet. De er alle effektive – med hver deres særlige egenskaber. Læs om egenskaberne på siden lasertyper og IPL

Men uden at komme med den helt lange tekniske beskrivelse om lys vs laser vs ultralyd, så er IPL og Laser IKKE helt det samme. 

IPL står for “Intense Pulse Light” og sender et kraftigt og synligt bredspektret lys. Laserlys er defineret ved lys i én specifik bølgelængde og kan gå både dybere og ramme mere præcist ved mindre områder.  

2

Fordele og ulemper ved IPL og laser?

Den ene teknik er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Det afhænger meget af det specifikke behov. Du vil blive rådgivet af en sundhedsperson, som vil anbefale den teknik, der kan give dig det bedst mulige resultat, baseret på dine ønsker, alder, hudtone og ikke mindst budget. 

3

Bedste til hudopstramning og hudfornyelse?

Det afhænger helt af dit specifikke behov og det ønskede resultat.

Til hudopstramning og “Anti-Age” behandlinger, som reducerer fine linjer er det umiddelbart fraktioneret laser “FRAX” og “HIFU”. Behandlingen kaldes også ”Resurfacing”. Det er behandlinger som går dybt nok til at booste kollagen produktionen og ligeledes danne nye hudceller.  

Til hudfornyelse og reducering af solskader, pigmentering eller rødme, vil man ofte anbefale IPL til formålet. IPL bruges til at behandle brune pletter og rødme i ansigt og på hals og bryst. Laser koster typisk lidt mere, men egner sig også til at udjævne hud og skabe ny glød.

Gør det ondt?
4

Gør det ondt?

IPL er nok den mest smertefulde og beskrives som svirp med en elastik, hver gang der skydes lys ned i huden.

De øvrige Non-Ablative behandlinger med Laser, er ikke nævneværdige hvad angår smerte. Nogle af de nyeste maskiner og teknikker er nærmest smertefrie under behandlingen. 

5

Må jeg tage sol eller bruge selvbruner?

Du skal undgå sol, solbadning, solarium, spray tan og alt der bruner din hud før en behandling. Din hud skal helst være den lyseste version af sig selv. Det samme gælder mellem behandlingerne og efter. Ingen sol.

Tommelfingerreglen (nogle få lasertyper undtaget), bør du undgå solbadning en måned før og en måned efter en behandling med IPL eller Laser.

Medmindre du smører dig flittigt med høj solfaktor og formår at undgå sol, vil det mest normale være at undgå opstart af IPL eller laser behandlinger i perioden juni til september. Det anbefales heller ikke at pause en IPL eller laserbehandling af solskader og pigmentpletter i samme periode (juni til september).

6

Hvad hvis jeg har eksem eller psoriasis?

Du kan som udgangspunkt ikke behandles, når du har eksem eller psoriasis i udbrud.

Men er du kun ramt på et mindre eller isoleret område, kan din behandler sagtens navigere rundt eller uden om området. Under konsultationen vurderes det om du er egnet til behandlingen.

Det samme gælder modermærker og tatoveringer. Modermærker og tatoveringer må ikke udsættes for direkte lys, men behandleren kan sagtens gå uden om. Medmindre formålet er at få dem fjernet.

7

Er der bivirkninger ved IPL eller Laser?

Alle kosmetiske behandlinger kan forårsage bivirkninger. 

De umiddelbare gener i forbindelse med behandlingen er rødme samt en varm fornemmelse på de behandlede områder. Det varer typisk et par timer. Varmen skal nedkøles på samme måde som hvis du var blevet solbrændt. Det er helt ufarligt og næsten alle vil opleve det.

IPL og Laserbehandlinger er en avanceret måde at behandle huden på. Men de fleste Non-Ablative Lasere og teknikker der kan sidestilles hermed, er skånsomme og uden nedetid.

Risikoen for forbrænding eller misfarvning er størst, hvis du bliver behandlet af en uerfaren sundhedsperson der benytter for høj energi/varme. 

8

Hvor mange behandlinger før man opnår fuld effekt?

Det er vigtigt at understrege, at Laser og IPL behandlinger opleves individuelt. Resultatet kommer helt an på, hvor på kroppen du får behandlingen, hvor svært problemområdet er ramt, din hudtype mm. 

Men i langt de fleste tilfælde skal der gentagne behandlinger til, med nogle ugers mellemrum, for at opnå det bedste resultat. Det samme siges om vedligeholdelsen. Man bør få én eller flere årlige behandlinger for at vedligeholde resultatet.

9

Hvor hurtigt ses resultatet?

Resultatet af hver laserbehandling ses efter ca. 3 måneder. Det er den tid det tager for din krop at danne kollagen og elastin bindevæv. Der findes ingen behandling, der med garanti kan fjerne alle rynker og linjer, grove porer og ar fra huden. Livsstil, kost, faktorer som soldyrkning, rygning, genetisk disposition og hudplejeprodukter påvirker resultatet.

Sundhedspersonen der behandler dig, vil altid vejlede dig bedst muligt, for at du opnår det bedste resultat – og kommer igen til flere behandlinger.

10

Hvem må udføre behandlinger med laser

Det må læger, kosmetiske sygeplejersker og andre med lovpligtig kursus og registrering hos Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS). 

Særligt for behandling af pigment- og hudforandringer

Oplever du pigmentforandringer, pigmentpletter, leverpletter eller andre slags hudforandringer, kan det fjernes eller reduceres ved hjælp af laser og IPL-behandlinger. Men det vigtigt ikke at overse symptomer til hudkræft, så forstadier sløres eller fejlbehandles med laser og IPL.

Forkonsultation og behandling med laser ved pigmentering og hudforandringer, må derfor udelukkende udføres af speciallæger i dermatologi-venerologi (Hudlæger). Ingen andre, medmindre de har fået dispensation til behandlingen med laser af STPS. 

Hvis den ansvarlige hudlæge på klinikken vurderer, at du er egnet til laserbehandling, uden risiko for at sløre symptomer på hudkræft, kan han/ hun bede den registrerede kosmetiske sygeplejerske på klinikken udføre behandlingen.

I Danmark skal man være 18 år gammel før man må behandles med laser, IPL og alle der kan sidestilles hermed.

Find behandlingen her

DermoCosmetic Aalborg

9000 Aalborg

0/5

0

DermoCosmetic logo
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Klinik Nykvist

5700 Svendborg

0/5

0

klinik nykvist logo
Kosmetisk Klinik

Kosmetisk Klinik Tenna Plesner

8722 Hedensted

5.0/5

5.0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Unique Ellipse

7120 Vejle

0/5

0

Unique Ellipse logo
Kosmetisk Klinik

Karsprængning CPH

2100 København

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Normetica Frederiksberg

1970 Frederiksberg

0/5

0

logo normetica
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

medicinsk tatovering af brystvorte

Medicinsk tatovering

Også kaldet korrigerende tatovering eller paramedicinsk behandling, er en specialiseret form for tatovering, der bruges til at forbedre udseendet af

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.