fbpx

Historien om Fillers

Del via:

Kanyle til filler

Fillers og ønsket om at skabe volumen i ansigt og krop, er ikke et nyt behov eller koncept. Vi har jagtet den evige ungdom og fyldt kunstige midler under huden siden 1890’erne.

Her begyndte de første læger at udvinde fedt fra patienters arme og sprøjte det ind i deres ansigter for at udglatte rynker. I starten af det 20. århundrede eksperimenterede man med paraffinvoks i stedet. Det havde katastrofale resultater og sundhedsskadelige bivirkninger.

I 1940’erne benyttede man silikone som fyldstof og oplevede markant bedre æstetiske resultater. Men det blev taget af markedet, da det viste sig, at silikonen sivede rundt i kroppen.

Fra i 1970’erne blev en lang række nye produkter udviklet i takt med, at teknologien også udviklede sig. Man eksperimenterede bl.a. med kollagen udledt af okseskind. Men udviklingen af fedtsugning på mennesker, betød at menneskeligt fedt igen blev den foretrukne metode. I 1980 førte bekymringer om AIDS og andre blodsygdomme til, at metoden mistede sin voksende popularitet.

Så kom fillers af Hyaluronsyre til, som vi kender dem i dag. Det er stabiliseret Hyaluronsyre, som forekommer naturligt i kroppen og eksisterer i alle levende organismer. Det er en krystalklar gelé, der injiceres i området der skal have mere volumen.

De mest benyttede præparater i industrien er Restylane og Juvederm

Flere Relaterede Artikler

Kvinde utilfreds med rynker

Skinbooster

Hvad er en skinbooster og hvad egner det sig til? En kosmetisk skinboosterbehandling er en minimalt invasiv procedure, som er

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.