fbpx

Del via:

Man ser kigger på sit hårtab i spejlet
Hårtab er en tilstand der kan ramme begge køn og i alle aldre

Det kan påvirke en persons selvtillid og blive en begrænsning for daglig trivsel. Det gælder både mænd såvel som kvinder. Mens hårtab er helt normalt og udbredt – er det sjældent kærligt velkommen. Skønhedsidealerne med store manker og tykke hårlokker er desværre sjældent noget som flertallet er genetisk velsignet med.

Så hvad kan du gøre?

Før du kan træffe fornuftige beslutninger om mulige behandlinger, der kan genoprette dit hårs sundhed og udseende, bør du kende til de to overordnede og hyppigste årsager til hårtab. Årsager indefra og udefra.

Årsager til hårtab

Androgenetisk alopeci

Også kendt som ”pletskaldet”. Det er en arvelige tilstand og den mest almindelige årsag til hårtab. Androgenetisk Alopeci er alment kendt hos begge køn, men er mere udbredt med større forekomst hos mænd. Det opstår på baggrund af generne og hormonet dihydrotestosteron (DHT), som påvirker hårsækkene og resulterer i tyndt hår eller pletvis hårtab.

Telogen Effluvium

Denne tilstand forårsages af udefrakommende faktorer – ikke genetiske. Telogen Effluvium opstår af f.eks. stress eller efter et trauma. En begivenhed der kan påvirke hormonerne og få den normale hårcyclus til at gå i dvale. Her vil hårvæksten bremses og/ eller hårtab øges. Hårtabet kommer ofte med 3-4 måneders forsinkelse efter den stressende begivenhed, hvilket svarer til den tid det tager for håret at fælde.

Mulige årsager kan være større operative indgreb, ekstreme vægttab, fejlernæring, mangel på vitaminer (jern, biotin, zink) og til tider som bivirkning ved visse lægemidler/ medicin.

Telogen Effluvium er sjældent en permanent tilstand, og kræver som oftest tålmodighed, frem for kosmetiske indgreb. Her kan serum, laser- og lysbehandling samt andre former for milde behandlingsformer anbefales, indtil hårets naturlige cyklus er genetableret.

 

Vælger du en kosmetiske behandling, skal du være fyldt 18 år.

Her på siden kan du finde et udvalg af lovlige klinikker, som tilbyder behandling mod hårtab

 

PRP behandling

PRP mod hårtab

Find behandlingen her

LuxuryTreatments DK

2000 Frederiksberg

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Cosmedica Skønhedsklinik

8000 Aarhus

0/5

0

Cosmedica Logo
Kosmetisk Klinik

Unika Koncept

1879 Frederiksberg

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Kosmetisk Klinik Tenna Plesner

8722 Hedensted

5.0/5

5.0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Made By HG Aesthetics

1634 København

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Fillox®

2100 København

0/5

0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Overvægtig kvinde

Overvægt

Overvægt er ikke blot et resultat af en sund appetit. Flere faktorer kan spille en rolle. For at gennemgå et

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.