fbpx

Før – Under og Efter hudbehandling med Laser eller IPL

Del via:

Laser SHR maskine kosmetika før under og efter laser hårfjerning

Før behandlingen

Ved forkonsultationen på klinikken skal du gøre din behandler opmærksom på evt. allergier, medicinforbrug, tidligere hudlidelser og infektioner, soleksponering og tendens til at danne ar.

Din behandler vil herefter analysere din hud og dit specifikke behov før behandlingsprocessen aftales og startes.

4 uger før: Undgå sol, ægte eller kunstig. Undgå generelt IPL-behandlinger i sommersæsonen eller før og efter solferier i løbet af året.

4 uger før: Midler og medicin som kan påvirke din hud og lysfølsomhed skal være ophørt eller sat på pause.

 

Se listen med midler og medicin som kan have en negativ effekt på behandlinger med lys og laser her.

Listen er ikke udtømmende, så husk altid at oplyse din kosmetiske læge eller sygeplejerske om dit forbrug.

 

2 uger før: Brug ikke tanning produkter

48 timer før: Brug ikke æteriske olier ved behandlingsområdet.

 

Følg ALTID din behandlers råd ved konsultationen og efter behandlingen. De ved hvilke forholdsregler der gælder specifikt til dig.

Behandlingsdagen

Mød gerne op nyvasket og uden make-up, cremer eller olier på områder der skal behandles.

Behandleren smører ultralydsgel på området der skal behandles. Det giver lyset god kontakt til huden og har en kølende effzekt.

Ved IPL og laser: Der afgives 1 skud pr. område, som håndtagets krystal dækker. Det sker manuelt via tryk på håndtaget eller en fodpedal.

IPL behandling udsender et skarpt lys pr. skud. Du får sandsynligvis noget der beskytter øjnene, eller bliver bedt om at holde dem lukket i tidsrummet behandlingen står på. IPL er mere smertefuldt end de fleste andre laserbehandlinger. Det opleves som et svirp med en elastik, hver gang skuddet afgives og energien/varmen rammer huden. Det er dog til at holde ud.

Bliver det for meget, kan du holde et minuts pause undervejs.

Efter behandlingen

Umiddelbart efter behandlingen, bliver din hud muligvis rød eller blusser op. Det er helt normalt og kan vare fra 2 timer og op til et par dage. Det opleves som solbrændt eller mildt solskoldet. Nedkøl gerne området. Oftest er der ingen “nedetid” forbundet med behandlingen.

Op til 3 dage efter: Undgå varme bade, sauna, massage eller hård træning.

Op til 4 dage efter: Undgå hudpleje med produkter indeholdende AHA (frugtsyre), Glycolic Acid, Salicylic Acid og Retinol.

Op til 2 uger efter: Undgå sol og kunstig sol. Brug min. faktor 30 for at være på den sikre side.

Du skal med stor sandlighed have mere end én behandling. I så fald skal du følge samme forholdsregler, som fremgår under punktet “Før” behandlinger med laser eller IPL.   

Følg ALTID din behandlers råd ved konsultationen og efter behandlingen. De ved hvilken behandling du har fået og hvilke forholdsregler der gælder for dit specifikke behandlingsforløb.

 

Billede af STPF hjemmeside med autoriserede behandlinger

 Husk Husk Husk

Undersøg om din ønskede behandling kræver autorisation af den der skal udføre den. Tjek her

Hvis ja, skal du også tjekke om den udvalgte klinik og din kommende behandler også er godkendt til at foretage den behandling du ønsker. Tjek her

Flere Relaterede Artikler

Kvinde modtager behandling med HiFu ultralyd

HiFu behandling

HIFU står for High Intensity Focused Ultrasound High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) er en ikke-invasiv kosmetisk behandling, der bruger ultralydsteknologi til

Læs mere »

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.