fbpx

Bivirkninger ved permanent makeup (PMU)

Del via:

Kvinde tænker over bivirkninger ved en PMU behandling

Bivirkninger

Microblading er en populær kosmetisk behandling der f.eks. farver og former bryn og læber. Selvom proceduren generelt er sikker og relativ ufarlig, er der nogle potentielle bivirkninger, du skal være opmærksom på.

 

Her er nogle af de mest almindelige bivirkninger efter microblading

 

Rødme og hævelse

Det er almindeligt at opleve rødme og hævelse på det behandlede område umiddelbart efter behandlingen. Det er forventeligt og aftage inden for et par timer til et par dage.

 

Kløe

Når huden heler, kan den begynde at klø, hvilket kan være ubehageligt. Det er vigtigt ikke at kradse eller pille i det behandlede område, da det kan forårsage ardannelse eller infektion.

 

Afskalning

Efter nogle dage kan det behandlede område begynde at skrælle og flage som en del af helingsprocessen. Dette er normalt og bør ikke give anledning til bekymring.

 

Infektion

Der er en lille risiko for infektion efter enhver behandling med nåle, og det gælder også tatoveringer og microblading. Det er derfor vigtigt at holde det behandlede område rent og tørt. Undgå at røre ved det med snavsede hænder for at minimere risikoen for infektion.

 

Allergisk reaktion

Selvom det er sjældent, kan nogle mennesker opleve en allergisk reaktion på pigmentet, der bruges i microblading. Nogle klinikker laver en hurtig patch-test/ allergitest. Men det er ikke alle, da en allergisk reaktion forekommer yderst sjældent. I så fald vil du opleve rødme, kløe og hævelse ud over det sædvanlige.

 

Utilfredsstillende resultater

I nogle tilfælde er det endelige resultat af din behandling ikke blevet som forventet. Det kan være et ujævnt eller unaturligt resultat. Det kan normalt løses med touch-up aftale eller yderligere korrigerende behandling.

Alternativt kan det fjernes. Det er ikke let og det er lettere smertefuldt. Det kan du læse mere om her.

 

Hvad er de potentielle risici efter tatovering af læberne?

Efter behandling af læber kan der forekomme herpes/forkølelsessår. Hvis du har denne virus, anbefales det, at du indtager en forebyggende kur 3 til 5 dage før den permanente make-up. Der er en lille risiko for, at der opstår infektion, men det har ingen betydning for slutresultatet.

 

Samlet set oplever de fleste mennesker, der gennemgår microblading, kun milde bivirkninger, der forsvinder inden for få dage.

Kontakt klinikken eller egen læge, hvis du oplever noget, som du ikke er blevet forberedt på ved konsultationen før din behandling.

Find behandlingen her

Black Atlas

1466 København

0/5

0

Kosmetisk TatovørTatovør

Plus profil

The Clinic

4600 Køge

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Klinik

Plus profil

Permanent Makeup Fyn

5800 Nyborg

0/5

0

Lovligt registreret hos Styrelsen
Kosmetisk Tatovør

Plus profil

Essence Cosmetics

2500 København

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

M Copenhagen

1464 København

5.0/5

5.0

Kosmetisk Klinik

Plus profil

Skin by A

7000 Fredericia

0/5

0

Kosmetisk Tatovør

Plus profil

Flere Relaterede Artikler

Gældende for alt indhold på kosmetika.dk    

Husk din sunde fornuft og vær altid (kilde)kritisk

Al information og indhold på kosmetika.dk er skrevet af Kosmetikas ansatte. Vi videreformidler efter bedste evne tekster baseret på beskrivelser, som oprindeligt er skrevet af erfarne, fagkyndige og pålidelige kilder. Idet indhold på Kosmetika ikke er skrevet af læger eller sundhedsfaglige specialister, skal alle oplysningerne udelukkende betragtes som vejledende.

Lister og beskrivelser er ikke udtømmende og hverken kan eller skal erstatte en professionel konsultation eller forundersøgelse forud for en behandling.

 

Hvad vil du oprette?

Tak for din tilmelding. Du er nu med i konkurrencen om en solcreme fra Fillerina
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder og kampagner direkte i din indbakke.