1
Kan alle tænder tåle en tandblegning?
Skyldes misfarvningen slid og alderstegn, har blegemidler ikke samme effekt. Det samme gælder plastfyldninger, rodbehandlede tænder og kroner. De skal i værste fald skiftes efter en tandblegning. Så det er altid en god idé at tale med din tandlæge eller tandplejer om en kosmetisk tandblegning er noget for dig – og i så fald hvilken metode der egner sig bedst til dine behov.
2
Kan en tandblegning være skadelig for tænderne?
Er du i kyndige hænder hos tandlægen, er en tandblegning ikke farlig. Men de vil vejlede dig ift. hvor tit du kan gennemføre blegningen. For tandblegninger slider en smule på tændernes emalje. Men alt med måde – og så længe det kun udføres efter behov og tandlægens anvisning, er det ikke skadeligt
3
Hvad du skal undgå i perioden efter en tandblegning?
Det første døgn efter en tandblegning, er dine tænder mere modtagelige for farvestoffer end de plejer at være. Du skal derfor undgå kaffe, the, tobak, rødvin og andre fødevarer med farvestof i perioden kort efter behandlingen. Du kan også opleve større følsomhed og isninger i tænderne hvis du drikker noget koldt. Det er helt normalt.
4
Hvor længe holder en tandblegning?
Det afhænger af hvordan du plejer og undgår føde- og drikkevarer med farvestoffer fremover. Det er ikke unormalt at få endnu en tandblegning igen efter 2 til 3 år. Har du en tilpasset blegeskinne, som man får med hjem fra tandlægen sammen med blegemidlet.
5
Hvad koster det?
Priserne varierer fra klinik til klinik. Men prisniveauet på standard listepriser svinger ml. 2.300 – 3.500 kroner.